Βιτάλη, Wecker & Orfanos στo «Άσμα Ασμάτων» του Μίκη «αλλιώς»!

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO) Το «Άσμα ασμάτων» στα ελληνικά, γερμανικά & εβραϊκά, από Βιτάλη, Wecker και Lina Orfanos!
3.500 θεατές παραβρέθηκαν την Τετάρτη 29 Ιουλίου στη γιορτή που πραγματοποιήθηκε στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τα 90α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη

Τραγούδησαν η Ελένη Βιτάλη, ο Ζαχαρίας Καρούνης, η Μπέττη Χαρλαύτη, εκτάκτως, η Αλέξια Βασιλείου και έπαιξε φυσικά η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

To «Άσμα ασμάτων» σε τρεις γλώσσες


Η βραδιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο… Η Ελένη Βιτάλη μαζί με το Γερμανό μουσικοσυνθέτη, Konstantin Wecker και τη σοπράνο Lina Orfanos ερμήνευσαν το εμβληματικό «Άσμα ασμάτων» από το «Μαουτχάουζεν» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, στα ελληνικά, γερμανικά και εβραϊκά… Μάλιστα, λίγο πριν ακουστεί το τραγούδι, ο Konstantin Wecker μετέφερε μήνυμα αγάπης από την άλλη Γερμανία. Όχι από τη Γερμανία του Σόιμπλε και της Μέρκελ, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Με αυτή την αφορμή αξίζει να σημειωθεί, πως πριν από δεκαπέντε χρόνια κυκλοφόρησε στη Γερμανία ένας δίσκος που περιείχε το «Μαουτχάουζεν» τραγουδισμένο στα ελληνικά, γερμανικά, και εβραϊκά, με τίτλο «Μauthausen Trilogy In memoriam of liberation».

Η συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής μεταδόθηκε ζωντανά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στο πλαίσιο του μεγάλου αφιερώματος που πραγματοποιείται από την Δευτέρα 27 Ιουλίου για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη. Στο video μπορείτε να ακούσετε το απόσπασμα με το «Άσμα ασμάτων»…

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates