Το περίφημο «Καλαντάρι» των Θαλασσινού & Κατσούλη στην ΕΡΤ

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO) Όταν ο Παντελής Θαλασσινός και ο Ηλίας Κατσούλης παρουσίασαν το «Καλαντάρι» τους στην ΕΡΤ.

Σαν σήμερα…


Στις 21 Αυγούστου 2008 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο Ηλίας Κατσούλης. Είχε γεννηθεί στο Κάτω Λουτρό της Κορινθίας στις 4 Ιουλίου 1939 και το 1984 άκουσε δισκογραφημένα τα δυο πρώτα του τραγούδια με τη φωνή της Χαρούλας Αλεξίου. Ήταν τα «Δεν την αντέχεις εύκολα την άνοιξη» και «Νιώθω τη ζωή να φεύγει», σε μουσική του Νίκου Τάτση, που συμπεριλήφθηκαν στον προσωπικό δίσκο της ερμηνεύτριας «Εμφύλιος έρωτας». Από τότε συνεργάστηκε με δεκάδες συνθέτες και τραγουδοποιούς. Ξεχωρίζει βέβαια η κομβική συνεργασία του Ηλία Κατσούλη με τον Παντελή Θαλασσινό, που άφησε δεκάδες υπέροχα τραγούδια, πολλά από τα οποία έγιναν διαχρονικές επιτυχίες.

Ένα «Καλαντάρι» με γούστο…


Τον Δεκέμβρη του 2006 κυκλοφόρησε ένας από τους σημαντικότερους, κατά τη γνώμη μου, δίσκους της τελευταίας εικοσαετίας και όχι μόνο. Ήταν το περίφημο «Καλαντάρι» σε μουσική του Παντελή Θαλασσινού και στίχους του Ηλία Κατσούλη, με δώδεκα τραγούδια, που ήταν αφιερωμένα στους δώδεκα μήνες του χρόνου. Την πολυτελή έκδοση συμπλήρωνε ένα dvd με αποσπάσματα από τις πρόβες στο studio, δηλώσεις των συντελεστών κι ένα βιβλιαράκι με δώδεκα πίνακες ζωγραφικής της Γιούλας Ροζάκου με τους δώδεκα μήνες. O δίσκος κυκλοφόρησε και σε απλή έκδοση χωρίς το dvd, ενώ αυτόνομο βγήκε και το βιβλιαράκι με τους μήνες…

Με την αφορμή της κυκλοφορίας του νέου δίσκου, στις 28 Δεκεμβρίου 2006 ο Παντελής Θαλασσινός με τον Ηλία Κατσούλη παραβρέθηκαν στην εκπομπή της ΝΕΤ «Έχει γούστο» που παρουσίαζε η Μπήλιω Τσουκαλά. Μαζί τους στην παρέα ήταν και η ζωγράφος Γιούλα Ροζάκου.

Στην εκπομπή παρουσιάστηκαν ζωντανά αρκετά από τα καινούργια τραγούδια του «Καλανταριού», αλλά και παλαιότερα του Παντελή Θαλασσινού, τόσο από τη συνεργασία του με τον Ηλία Κατσούλη, όσο και με άλλους στιχουργούς.

Μαζί του τραγούδησε η Νάνα Μπινοπούλου κι έπαιξαν οι μουσικοί: Πάρης Περυσινάκης (λαούτο, μπουζούκι, κρητική λύρα), Γιώργος Τσιατσούλης (ακορντεόν), Δημήτρης Θεοχάρης (πιάνο), Πέτρος Βαρθακούρης (μπάσο), Γιάννης Αγγελόπουλος (κρουστά). Στο «Καράβια χιώτικα» μάλιστα, συνέδραμε φωνητικά και η Μπήλιω Τσουκαλά…

Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή. Η σκηνοθεσία ήταν του Χρήστου Φασόη.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates