Ταξίδι στη μαγεία του tango με τους «Αthens Tango Ensemble»

(VIDEO) Η εμφάνιση ενός ξεχωριστού κουιντέτου με μουσικά αριστουργήματα από τη χρυσή εποχή του tango.

Σαν σήμερα…


Στις 19 Οκτωβρίου 1966 γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Γκουβέντας, ένας από τους αληθινά σπουδαίους μουσικούς, που στήριξαν, για περισσότερα από 30 χρόνια και συνεχίζουν να στηρίζουν με το ταλέντο τους την ελληνική - και όχι μόνο - μουσική…

«Στάση ΕΡΤ» στο ρυθμό του tango


Με αυτή την αφορμή, σκέφτηκα σήμερα να επαναφέρω μια από τις πρόσφατες, σχετικά, εμφανίσεις του Κυριάκου Γκουβέντα μαζί με το ξεχωριστό κουιντέτο «Αthens Tango Ensemble». Στις 9 Μαΐου 2017 το συγκρότημα εμφανίσθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στάση ΕΡΤ» με τον Ανδρέα Ροδίτη και την Σόνια Φίλη, παίζοντας ένα μικρό μέρος του προγράμματος που θα παρουσίαζαν εκείνες τις μέρες στο Ηalf Note Jazz Club. Ίσως θα πρέπει να σημειώσουμε, για όσους ενδεχομένως δεν γνωρίζουν, πως το κουιντέτο «Athens Tango Ensemble» ερμηνεύει αριστουργήματα από τη χρυσή εποχή του Αργεντίνικου tango (1935-1955), συνθέσεις του Astro Piazzola (tango Nuevo), καθώς και τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών που διέπρεψαν στο είδος αυτό, όπως ο Μιχάλης Σουγιούλ, ο Κώστας Γιαννίδης και ο Αττίκ. Πριν από πολύ λίγες μέρες μάλιστα, κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος, που σε λίγες μέρες θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε.

Στην εκπομπή της ΕΡΤ μαζί με τον Κυριάκο Γκουβέντα που έπαιξε βιολί συνέπραξαν ο Δήμος Βουγιούκας με το ακορντεόν και το μπαντονεόν του, ο Δημήτρης Κουφογιώργος στην κιθάρα, ο Κώστας Αρσένης στο κοντραμπάσο και ο Παναγιώτης Μάρκος που έπαιξε πιάνο. Τις ενορχηστρώσεις επιμελήθηκε ο Δήμος Βουγιούκας, τραγούδησαν η Natalia Soledad Petsalis, η Ελένη Δημοπούλου και ο Αστέρης Τσέτσιλας και χόρεψαν ο Κώστας Δούκας και η Αντιγόνη Πούλου.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε την εμφάνιση των «Αthens Tango Ensemble» στην εκπομπή «Στάση ΕΡΤ». Η σκηνοθεσία ήταν του Γιάννη Γεωργιουδάκη και οι φωτογραφίες του Λευτέρη Σαμοθράκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates