Σπάνιες ηχογραφήσεις του Λουκά Νταράλα

(ΑΚΟΥΣΕ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ) Σπάνιες ηχογραφήσεις με τον Λουκά Νταράλα και μια ανέκδοτη ηχογράφηση με τον Γιώργο Νταλάρα από τα χρόνια του ’70.

Αφιέρωμα στον Λουκά Νταράλα


Μόλις πριν από λίγο έπεσε στην αντίληψή μου μια σειρά από σπάνιες ηχογραφήσεις με τη φωνή του Λουκά Νταράλα που αναρτήθηκαν στις 29 Σεπτεμβρίου από το εξαιρετικό κανάλι του χρήστη melekscorpions στο youtube. Κάποιες από αυτές κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά σε δίσκους 45 στροφών, ενώ κάποιες άλλες, όπως η πρώτη από αυτές που ακολουθούν προέρχονται από ερασιτεχνική ηχογράφηση του 1956 με τον Λουκά Νταράλα να παίζει μπουζούκι και να τραγουδά σε παρέα, σε κουρείο στο Τελ Αβίβ, την εποχή που εμφανιζόταν στο κλαμπ Αριάννα. Οι ηχογραφήσεις αυτές με παρέπεμψαν και στο κανάλι του χρήστη J. Romano για να διαπιστώσω πως εκεί έχουν αναρτηθεί κι άλλα αποσπάσματα από την ηχογράφηση στο Τελ Αβίβ.

Στο πρώτο ντοκουμέντο έχει προστεθεί από τον melekscorpions και μια σπάνια ανέκδοτη ηχογράφηση με τον Γιώργο Νταλάρα με τον Χρήστο Νικολόπουλο, από πρόβα των αρχών της δεκαετίας του ’70.

Ήθελα να’μουνα πασάς – Λουκάς Νταράλας & Γιώργος Νταλάρας (Στέλιου Χρυσίνη)


Μέρος 1ο: Απόσπασμα από ερασιτεχνική ηχογράφηση έκπληξη του 1956 (που ανέβασε στο youtube ο χρήστης J. Romano) με τον Λουκά Νταράλα να παίζει μπουζούκι και να τραγουδά σε παρέα, σε κουρείο στο Τελ Αβίβ, εποχή που εμφανιζόταν στο κλαμπ Αριάννα.

Μέρος 2ο: Ανέκδοτο ντοκουμέντο από πρόβα των αρχών της δεκαετίας του '70 με τον Γιώργο Νταλάρα κιθάρα-τραγούδι και τον Χρήστο Νικολόπουλο μπουζούκι.

Τα τέσσερα τραγούδια που ακολουθούν πρωτοκυκλοφόρησαν σε δίσκους 45 στροφών. Τα τραγούδια «Ο ανθρακωρύχος» και «Πατρίδα καταγάλανη» συμπεριλήφθηκαν το 2008 στην κασετίνα τεσσάρων cd «Ρεμπέτικα για πάντα» που κυκλοφόρησε από τη Universal σε επιμέλεια του Γιώργου Τσάμπρα.

Τρίτος άνθρωπος


Σύνθεση του Λουκά Νταράλα από τα τέλη της δεκαετίας του '60. Έκδοση Αυστραλίας «Πατρίς Κλαμπ» με την ορχήστρα «Ροδοπούλα». Είναι χαρακτηριστικό πως τόσο σε αυτό, όσο και στο επόμενο τραγούδι, στην ετικέτα του δίσκου ο Λουκάς Νταράλας αναγράφεται ως Νταλάρας.

Πώς ζει ο έρωτας


Σύνθεση του Λουκά Νταράλα από τα τέλη της δεκαετίας του '60. Έκδοση Αυστραλίας «Πατρίς Κλαμπ» με την ορχήστρα «Ροδοπούλα».

Ο ανθρακωρύχος


Τραγούδι του Λουκά Νταράλα σε στίχους Βασίλη Ασημακόπουλου (Philips 1965)

Πατρίδα καταγάλανη


Τραγούδι του Λουκά Νταράλα σε στίχους Βασίλη Ασημακόπουλου (Philips 1965)

Τα παρακάτω αποσπάσματα προέρχονται από ερασιτεχνική ηχογράφηση του 1956 που ανέβασε στο youtube ο χρήστης J. Romano, με τον Λουκά Νταράλα να παίζει μπουζούκι και να τραγουδά σε παρέα, σε κουρείο στο Τελ Αβίβ, εποχή που εμφανιζόταν στο κλαμπ Αριάννα.


Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates