Σαν σήμερα τον Cobein ακολουθούσε κι ένας άλλος ξεχωριστός

Πηγαίος δημιουργός κι ερμηνευτής, μόλις 35 χρονών, από υπερβολική δόση ναρκωτικών.
05/04/2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ανάμεσα στα συγκροτήματα που αποτέλεσαν την ραχοκοκαλιά της grunge μουσικής, με έδρα το Σιάτλ, στις αρχές της δεκαετίας του '90, το δικό τους μερτικό έχουν και Alice in Chains.

Παρέα με τους Nirvana, Soundgarden και Perl Jam είναι ίσως τα πιο επιφανή ονόματα αυτής της εναλλακτικής και βαθιά ανανεωτικής ροκ τομής.

Στους Alice in Chains, όπου το heavy metal στοιχείο είχε αδρή παρουσία, άφησε το δικό του ισχυρό αποτύπωμα ως δημιουργός τραγουδιών και ερμηνευτής, ο Layne Staley, στα δημιουργικά τους χρόνια, απ’ το 1987 έως και το 1998.

Γεννημένος στις 22 Αυγούστου του 1967, με ταραγμένο βίο αλλά ταλέντο στο τραγούδι. Η επιτυχία δεν τον έσωσε απ’ την κατάθλιψη κι απ’ τις ουσίες. Η φυγή του Cobain τον κλόνισε βαριά.

Βρέθηκε στις 19 Απριλίου toy 2002 «αποστεωμένος», ούτε καν 40 κιλά, στο σπίτι του. Η τοξικολογική εξέταση έδειξε κοκτέιλ ηρωίνης και κοκαΐνης τοποθετώντας τη φυγή του Layne Staley στις 5 του μήνα. Επισήμως έφυγε από ατύχημα… Ουσιαστικά δεν άντεξε το βάρος της ζήσης και ακολούθησε τα χνάρια του Κurt.

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates