Σαν σήμερα το άλμπουμ που πρέπει να ακούσεις πριν πεθάνεις

Είναι μέσα σε όλες τις λίστες, ένας από τους εμπορικότερους δίσκους όλων των εποχών.
04/02/2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ήταν 4 Φεβρουαρίου του 1977 όταν οι Fleetwood Mac παρουσίαζαν το «Rumours».

Επρόκειτο για το δωδέκατο από τα δέκα οκτώ στούντιο άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει συνολικά το ιστορικό συγκρότημα με τις «μεταλλάξεις» στο διάβα του.

Με το καλημέρα έπιασε κορυφή σε Αμερική και Βρετανία, μέχρι Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, έως και Νότια Αφρική. Στο Billboard 200 στέριωσε, γενικώς, για τριάντα μία εβδομάδες. Αντιστοίχως στην Αγγλία χρίστηκε ως το 11 εμπορικότερο όλων των εποχών. Παράλληλα χαρακτηρίστηκε από την Recording Industry Association of America ως το δέκατο best-selling LP στην ιστορία της Αμερικανικής δισκογραφίας.

Το 1978 στην 20η τελετή απονομής των Grammy Awards κέρδισε το βραβείο «Album of the Year». Ανάλογες «ταβανάτες» διακρίσεις είχαν και τα singles «Go Your Own Way», «Dreams», «Don't Stop» και «You Make Loving Fun». Και τα 11 όμως κομμάτια, αγαπήθηκαν, είναι ένα κι ένα…
aaarumours
Το «Rumours» βρίσκεται μέσα σε όλες στις λίστες… που μπορείς να φανταστείς, ενδεικτικά Νο25 σε αυτή του Rolling Stone με τους 500 καλύτερους δίσκους όλων των εποχών.

Επί της ουσίας: Η μαγική ισορροπία ανάμεσα στο ποιοτικό και το εμπορικό συνδυασμένα με το ταλέντο των δημιουργών και εκφραστών τους. Ίσως και στη «κόντρα» που υπήρχε ανάμεσά τους!

Η στιγμή ήταν ευλογημένη… Οι ουρανοί ανοικτοί! Όλοι τους στα δυνατά τους «έφτιαξαν» ότι καλύτερο είχαν, ταιριαστό και με την εποχή και τα γούστα του ευρέως κοινού, δίχως να ξενερώσουν τους «ψαγμένους», που μέσα στις απαιτητικές ανηφοριές τους τους, αναζητούν δροσερές, γοητευτικές οάσεις…

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates