Σαν σήμερα ηχογραφήθηκε το τραγούδι «μοντέλο» της rock μουσικής

Άνοιξε νέους δρόμους στην μουσική και η πρωτοπορία του παραμένει αναλλοίωτη!
14/09/2018
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το μακρινό 1955, στις 14 του Σεπτέμβρη, στο Cosimo Matassa Studio της Νέας Ορλεάνης ο Little Richard ηχογραφεί την πρώτη του μεγάλη επιτυχία.

Πάνω εκεί θα βασίσει τον ήχο και το μύθο του ενώ την ίδια ώρα το τραγούδι θα αποτελέσει και πρότυπο για το rock and roll.

Ο λόγος για το "Tutti Frutti" που την αμέσως επόμενη χρονιά θα τραγουδήσουν ο καθωσπρέπει Pat Boone, και ο «προκλητικός» αλλά λευκός Elvis Presley.

Οι νέοι προτιμούσαν την εκτέλεση του Little Richard αλλά οι γονείς είχαν άλλη γνώμη. Όχι ότι καλόβλεπαν τον Elvis, όμως τουλάχιστον δεν ήταν μαύρος.

Αν δεν υπήρχε το "Tutti Frutti" με το γεμάτο υπονοούμενα «τρελό» στίχο του και μαζί με τον καταιγιστικό ρυθμό του και την αντίστοιχη ερμηνεία του, ίσως το rock and roll και μοιραία το κατοπινό rock να μην είχαν την μορφή που απέκτησαν στο πέρασμα των χρόνων.

Όλο το πρώτο πάντως βρίσκεται πάνω στις συντεταγμένες του Little Richard που συνδυάζει μαεστρικά boogie, gospel και blues στοιχεία σε ένα ιδιότυπο, γοητευτικό, μεθυστικό, εκρηκτικό χαρμάνι.

Καταχωρημένο στην U.S. Library of Congress National Recording Registry, No. 1 στη λίστα του Mojo με τα 100 τραγούδια που άλλαξαν τον κόσμο της μουσικής, Νο43 σε αυτήν του Rolling Stone με τα 500 καλύτερα όλων των εποχών.

Το έγκυρο περιοδικό-μουσικός οργανισμός το 2012 αποφάνθηκε πως το "Tutti Frutti" του Little Richard εξακολουθεί να διατηρεί τα χαρακτηριστικά που το έχρισαν ως το πιο επιδραστικό κομμάτι της rock…

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates