Σαν σήμερα γεννιόταν ένας άλλος, επίσης σπουδαίος, Presley

Έγραψε ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών.
12/06/2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στις12 Ιουνίου του 1941 ερχόταν στον κόσμο ο Reg Presley (Reginald Maurice Ball).

Είναι αυτός που με τους rock and roll heroes, τους περίφημους Troggs, «πείραξαν» το "Wild Thing" γνωρίζοντας παγκόσμια αναγνώριση.

Μαζί τους ο Reg Presley έγραψε μεταξύ άλλων και το "With a Girl Like You" που είχε ανάλογη διαδρομή.

Ο Βρετανός όμως ερμηνευτής και τραγουδοποιός κατόρθωσε με τη σπορά του να έχει διαχρονική και επιδραστική πορεία. Πολλοί θεωρούν τους Troggs ως τους «Νονούς» του punk κινήματος.

Το 1991 θα σμίξουν με τους R.E.M. όπου θα παρουσιάσουν ξανά, την δημιουργία του Reg Presley, "Love Is All Around", 24 χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία της.

Το 1994 οι . Wet Wet Wet θα δώσουν τη δική τους εκδοχή στο κομμάτι για τις ανάγκες της γνωστής ταινίας «Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία» του Mike Newell με πρωταγωνιστές τους Hugh Grant και Andie MacDowell.

Το κομμάτι θα ανέβει στο Νο1 σε διάφορα μήκη και πλάτη της γης. Στη Βρετανία θα πραμείνει στη θέση αυτή για 15 συνεχόμενες εβδομάδες και θα χρηστεί ως το δεύτερο μακροβιότερη Νο1 της ιστορίας των charts.

Ο Reg Presley θα φύγει στις 4 Φεβρουαρίου 2013. Τόσο ο Iggy Pop όπως και Bob Dylan, είναι μερικοί από τους «μεγάλους» που έχουν δηλώσει πως επηρεάστηκαν απ’ τη «γραφή» του.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates