Σαν σήμερα έβγαινε ο καλύτερος δίσκος του Paul McCartney

Το «ταβάνι» του, τόσο εμπορικά όσο και καλλιτεχνικά.

Στις 5 Δεκεμβρίου του 1973 κυκλοφορούσε στην Αμερική το Band on the Run. Ήταν ο τρίτος προσωπικός δίσκος του Paul McCartney μετά το τέλος των Beatles.

Εκείνη την περίοδο, αρκετοί ειδικοί και μη, θεωρούσαν το πρώην σκαθάρι ως μια «τελειωμένη» υπόθεση. Πίστευαν και έγραφαν πως δεν είχε πλέον τίποτα καινούριο ή σημαντικό, ανάλογο με το παρελθόν του στο θρυλικό συγκρότημα, να προσφέρει! Μάλιστα υπερτονίζονταν η αξία του Lennon… Όμως με το Band on the Run ακόμη και οι «εχθροί» του τον παραδέχτηκαν.

Το άλμπουμ καρφώθηκε στους πίνακες επιτυχιών σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης με βαριές πρωτιές σε Αμερική και Βρετανία.  Έβγαλε δύο διάσημα singles, το ομότιτλο και το Jet, αλλά όλα τα τραγούδια είναι ένα κι ένα…

Εκπληκτικές οι μελωδίες του Paul McCartney, με φρεσκάδα και ευρηματικά «περάσματα» γέφυρες, γοητευτικό χωνευτήρι όσων είχε βιώσει αλλά και με έντονο βλέμμα στον καιρό του. Και οι στίχοι ταιριαστοί, ενώ ερμηνευτικά... κεντάει! Ακόμη και σήμερα ακούγεται ολόδροσο. Είναι η σφραγίδα του καλλιτέχνη. 

Το2000, το περιοδικό Q το χαρακτήρισε 75ο στη λίστα με τα 100 καλύτερα Βρετανικά άλμπουμ και το 2012 το Rolling Stone 418ο στα 500 καλύτερα όλων των εποχών.

Ελάχιστοι μύθοι που μεγαλούργησαν σε σχήματα ιστορικά, κατάφεραν να σταθούν μόνοι τους, στα πόδια τους, κάνοντας παράλληλα βήματα μπροστά.

Ο Paul McCartney, ανήκε στους Νο1 και συνέχισε αναλόγως… Ειδικά στο Band on the Run.

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates