Σαν σήμερα έβγαινε ένας από τους καλύτερους δίσκους όλων των εποχών

Συνδύασε εμπορικότητα και ποιότητα. Σημείωσε 7 top-10 hit singles και «ξεπούλησε» σε όλο τον πλανήτη.

4 Ιουνίου του 1984 κυκλοφορούσε το έβδομο στούντιο άλμπουμ του Bruce Springsteen "Born in the U.S.A." Μέχρι και σήμερα παραμένει ο πιο εμπορικός δίσκος του Αμερικανού τραγουδοποιού.

Το «Αφεντικό» δίχως να απαρνιέται τις αρχές του ανακατεύει τα υλικά του με άμεσο και γοητευτικό τρόπο, αποδεικνύοντας ότι το καλό τραγούδι και μάλιστα με αιχμές, μπορεί να γίνει αγαπητό στους πολλούς.

Ίσως να είχε φτάσει και η στιγμή που ο τραγουδοποιός, στα 35 του χρόνια, να επιζητούσε αυτήν την πλατιά αναγνώριση, γνωρίζοντας, έτσι κι αλλιώς, πως «το είχε».

No1 στην Αμερική για 7 εβδομάδες και συνολική παρουσία 143 εβδομάδων στο Billboard 200. Αντιστοίχως και στην Αγγλία (7 -όχι συνεχόμενες- εβδομάδες στην κορυφή, 135 στο chart). Επίσης πρωτιά σε Αυστραλία, Αυστρία, Ολλανδία, Γερμανία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Σουηδία, Ελβετία… μέχρι και Ελλάδα!

7 σινγκλάρες: "Dancing in the Dark", "Cover Me", "Born in the U.S.A.", I'm on Fire", "Glory Days", "I'm Goin' Down", "My Hometown" αλλά και τα άλλα 5 κομμάτια του άλμπουμ είναι απολαυστικά.

Ο δίσκος ακούγεται μονορούφι και στο repeat…30 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως έως και το 2012 γράφει το κοντέρ του!  Και την ίδια ώρα η κριτική -με αμυδρές εξαιρέσεις- να αποθεώνει τον Springsteen και το έργο του.

Πολλές οι διακρίσεις του… Το "Born in the U.S.A." κατατάσσεται στο Νο.85 στη λίστα του Rolling Stone με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών.

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates