Πρωτοχρονιά στη Σαλονίκη με τον Σταύρο Κουγιουμτζή (2000)

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO) Τα μεγάλα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή στο καλωσόρισμα του νέου χρόνου στη Θεσσαλονίκη

«Που ’ναι τα χρόνια, ωραία χρόνια…»


«Εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να είναι καλύτερος από αυτόν που μας φεύγει. Γιατί αν είναι σαν κι αν μ’ αυτόν που μας φεύγει, καήκαμε…»

Αυτή την ευχή διάλεξε ο Σταύρος Κουγιουμτζής για να χαιρετίσει το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς του 2000 στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, για να παρακολουθήσει την εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για το καλωσόρισμα της καινούργιας χρονιάς.

Λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου, που έγινε υπό τους ήχους του «Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη τραγούδησε μια επιλογή από συνθέσεις των Σταμάτη Κραουνάκη, Νίκου Αντύπα και Goran Bregovic σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, που είχε δισκογραφήσει με μεγάλη επιτυχία την τελευταία δεκαετία.

Για τη συνέχεια, ο Σταύρος Κουγιουμτζής με την ορχήστρα του παρουσίασαν μια ανθολογία από τα γνωστότερα τραγούδια του συνθέτη, με ερμηνευτές τους Ανδρέα Καρακότα, Μανώλη Χατζημανώλη και Αιμιλία Κουγιουμτζή.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΤ 3. Ένα μεγάλο μέρος από τη συναυλία του Σταύρου Κουγιουμτζή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο video που ακολουθεί.

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates