Πάνος Γεραμάνης - Ένας αβράχνιαστος λαλητής του λαϊκού μας τραγουδιού

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ξεχωριστοί καλεσμένοι μιλούν και τραγουδούν γι αυτόν

Σαν σήμερα…


Στις 30 Απριλίου του 2005 έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή, σε ηλικία 59 ετών, ο σπουδαίος δημοσιογράφος και ερευνητής του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού Πάνος Γεραμάνης.

Αφιέρωμα στον Πάνο Γεραμάνη με «γούστο»


Με αυτή την αφορμή, σκέφτηκα σήμερα να ξαναδούμε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αφιέρωμα στον Πάνο Γεραμάνη, που πραγματοποιήθηκε από την εκπομπή της ΝΕΤ «Έχει γούστο» με την Μπήλιω Τσουκαλά στις 3 Μαΐου 2010, λίγες μέρες μετά τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από το θάνατό του.

Στο studio παραβρέθηκαν και ξετύλιξαν το «κουβάρι» των αναμνήσεών τους από τον Πάνο Γεραμάνη η σύζυγός του Ναυσικά Γεραμάνη, ο Βασίλης Καρδάσης, ιστορικός, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και συγγραφέας του βιβλίου «Πάνος Γεραμάνης - Σε δρόμους λαϊκούς», η σπουδαία μουσικός Ευαγγελία Μαργαρώνη, η «μαθήτριά» της, μουσικός και συνθέτρια Ζωή Τηγανούρια και η Αναστασία Παπαδημητρίου από τις εκδόσεις «Άγκυρα», που εξέδωσαν το βιβλίο για τον Πάνο Γεραμάνη.

Μια μικρή λαϊκή ορχήστρα αποτελούμενη από τους Βαγγέλη Τρίγκα και Γιώργο Μάτσικα στα μπουζούκια, Αντώνη Τζίκα στο μπάσο, Στέλιο Καρύδα στην κιθάρα και Θόδωρο Μπρουτζάκη στο πιάνο, παρουσίασαν μια σειρά από λαϊκά τραγούδια, που αγαπούσε ιδιαίτερα ο Πάνος Γεραμάνης. Τραγούδησαν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Γιώτα Νέγκα.

Η σκηνοθεσία της εκπομπής που μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη στο video ήταν του Χρήστου Φασόη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates