Όταν ο Χιώτης «συνάντησε» τον Bregovic!

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO) Μια ξεχωριστή στιγμή από τη συναυλία της Ζωής Τηγανούρια με τη Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμαριάς.

Το «Μes-εσύ-na» της Ζωής Τηγανούρια


Με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο Ogdoo.gr την περασμένη Δευτέρα, αναφερθήκαμε αναλυτικά στη συναυλία της Ζωής Τηγανούρια που πραγματοποιήθηκε στις 25 Αυγούστου, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμαριάς, στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Παρά θιν’αλός», που διοργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Καλαμαριάς.

Στη συναυλία έπαιξαν οι μουσικοί Δημήτρης Καζάνης (βιολί), Γιάννης Ταυλάς (κιθάρα), Γιώργος Πολίτης (μπάσο) και Στέλιος Γενεράλης (κρουστά) και τραγούδησαν η ηθοποιός και τραγουδίστρια Πολυτίμη και ο τραγουδοποιός Στάθης Γκαντζούρας. Τη Φιλαρμονική διηύθυνε ο Γιάννης Κούκας.

Μετά την τεχνική επεξεργασία της βιντεοσκόπησης της συναυλίας, έχουμε έτοιμο ένα καινούργιο video με την Ζωή Τηγανούρια σε μια δική της διασκευή πάνω στο «Μesecina | Μoonlight», ένα πασίγνωστο θέμα του Goran Bregovic από το soundtrack της ταινίας του Εμίρ Κουστουρίτσα «Underground» (που προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 1995), μέσα στο οποίο «εισβάλλει» γλυκά μια μελωδία του Μανώλη Χιώτη από το τραγούδι «Εσύ», που είχε τραγουδήσει η Μαίρη Λίντα το 1964. (Το «Mesecina» είχε ακουστεί από τον Γιώργο Νταλάρα το 1997 με ελληνικούς στίχους του Αντώνη Ανδρικάκη και με τίτλο «Νύχτα», στο δίσκο «Θεσσαλονίκη - Γιάννενα με δυο παπούτσια πάνινα»).

H φωτογραφία είναι του Βαγγέλη Κώστογλου.
tiganoort.jpg

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates