Ορφέας, Μελίνα και Λιζέτα με «γούστο» (2008)

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Μια παλαιότερη εμφάνιση ενός ξεχωριστού καλλιτεχνικού σχήματος, με αφορμή δυο νέες δισκογραφικές παραγωγές.
Ορφέας, Μελίνα και Λιζέτα με «γούστο» (2008) Φωτογραφία: NDP Photo Agency

H Λιζέτα τραγουδά «Εν Φλύα»…


Πριν από τρεις ημέρες έφτασε στα χέρια μου μια από τις πιο αξιόλογες δισκογραφικές δουλειές της χρονιάς (και όχι μόνο) που σε λίγες ημέρες μας αποχαιρετά, με τίτλο «Εν Φλύα» και μια σειρά από καινούργια τραγούδια σε μουσική του Ορφέα Περίδη, με ερμηνεύτρια την Λιζέτα Καλημέρη.

Επτά από τα τραγούδια του δίσκου, που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group, υπογράφει στιχουργικά ο στενός συνεργάτης του Ορφέα Περίδη, Γιώργος Σιδερής, σε δυο οι στίχοι είναι του Περίδη, ένα τραγούδι είναι σε ποίηση του Τίτου Πατρίκιου, ένα του Μανώλη Ρασούλη, ένα του Ρώμου Φιλύρα κι ένα της Δήμητρας Παντελίδα Μελάκη. Τη μουσική του τραγουδιού «Το καπέλο» υπογράφει ο Γρηγόρης Μελάκης.
LIZETA ORFEAS EN FLYA

Και τo «Paradise plus» του Ορφέα…


Αυτή ήταν η δεύτερη δισκογραφική δουλειά για τον Ορφέα Περίδη για τη φετινή χρονιά. Λίγους μήνες πριν κυκλοφόρησε - και πάλι από το Ogdoo Music Group - η, εμπλουτισμένη με δυο νέα τραγούδια, έκδοση του δίσκου του Περίδη «Paradise Plus». Τη μουσική στα δεκαεπτά τραγούδια υπογράφει ο Ορφέας Περίδης και τους στίχους ο Άλκης Αλκαίος, ο Ηλίας Κατσούλης, ο Γιώργος Σιδερής, ο Θοδωρής Γκόνης, ο Ιωάννης Πανουτσόπουλος, ο Μάνος Τσιλιμίδης και ο ίδιος ο Περίδης. Τρία τραγούδια είναι σε ποίηση του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη κι ένα του Τέλλου Άγρα, ενώ στο δίσκο συμμετέχουν τραγουδώντας ο Σωκράτης Μάλαμας και η Λιζέτα Καλημέρη (προαναγγέλλοντας, κατά κάποιο τρόπο, την ολοκληρωμένη συνεργασία της με τον Ορφέα Περίδη, που ήρθε με το «Εν Φλύα»).
Peridis Paradise plus

Ορφέας, Μελίνα και Λιζέτα «Έχουν γούστο»


Αυτές οι δυο ξεχωριστές παραγωγές μου θύμισαν μια παλαιότερη συνεργασία του Ορφέα Περίδη με την Λιζέτα Καλημέρη και την Μελίνα Κανά, για μια σειρά παραστάσεων, που πραγματοποιήθηκαν πριν από μια δεκαετία στο «Σταυρό του Νότου».

Έχοντας την αφορμή των παραστάσεων, στις 12 Μαρτίου 2008 το ξεχωριστό καλλιτεχνικό τρίο εμφανίσθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Έχει γούστο», που παρουσίαζε στη ΝΕΤ η Μπήλιω Τσουκαλά, με ένα μικρό μέρος του προγράμματος του «Σταυρού του Νότου», αποσπώντας τις καλύτερες εντυπώσεις και δεκάδες μηνύματα τηλεθεατών, από τα οποία συγκράτησα ένα που έλεγε: «Όταν ακούω τη φωνή του Ορφέα, νομίζω ότι θα πραγματοποιηθούν όλα μου τα όνειρα…».

Τους συνόδευσαν οι μουσικοί: Νίκος Μέρμηγκας (μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο, λάφτα), Τάκης Φραγκούς (μπάσο), Δημήτρης Πάντος (κιθάρα), Θεόδωρος Παπαστάθης (τύμπανα), Γιώργος Θεοδωρόπουλος (πλήκτρα), Γιώργος Μακρής (γκάιντα).

Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή (εκτός από το τραγούδι «Αχ να σε δω» που αφαιρέθηκε για τεχνικούς λόγους). Η σκηνοθεσία ήταν του Χρήστου Φασόη.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates