Οι «συναντήσεις» του Μάνου Ελευθερίου με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο

(ΣΠΑΝΙΑ VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΔΥΟ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) Δυο ξεχωριστές εκπομπές

Σαν σήμερα…


Στις 12 Μαρτίου 1938 γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρας ο Μάνος Ελευθερίου. Έφυγε από τη ζωή στις 22 του περασμένου Ιούλη…

Ο Μάνος Ελευθερίου στις «Συναντήσεις»


Με αυτή την αφορμή, σήμερα πάμε 11 χρόνια πίσω για να παρακολουθήσουμε δυο από τις τηλεοπτικές «Συναντήσεις» - την εκπομπή που παρουσίαζε για αρκετά χρόνια στην ΕΡΤ ο Λευτέρης Παπαδόπουλος - οι οποίες ήταν αφιερωμένες στον Μάνο Ελευθερίου.

Η απολαυστική συζήτηση (και πώς μπορεί να είναι αλλιώς όταν συνομιλητές είναι ο Μάνος Ελευθερίου και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος;) διανθίστηκε με ξεχωριστά αποσπάσματα από τραγούδια σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου από το αρχείο της ΕΡΤ, τα περισσότερα από συναυλίες ή τηλεοπτικά αφιερώματα.

Οι εκπομπές προβλήθηκαν στις 28 Ιουνίου και στις 12 Ιουλίου 2008. Η αρχισυνταξία ήταν του Νίκου Μωραΐτη, η σκηνοθεσία του Βασίλη Θωμόπουλου και η διεύθυνση παραγωγής της Δέσποινας Πανταζοπούλου.

Υ.Γ: Από το video αφαιρέθηκαν τα δυο αποσπάσματα των τραγουδιών του Παντελή Θαλασσινού «Τον ουρανό που σου ‘ταξα» και «Δυο μαύρα βότσαλα», που προβλήθηκαν στις εκπομπές, λόγω της αποκλειστικής ανάρτησής στο youtube από την εταιρεία που κατέχει τα δικαιώματα ψηφιακής διακίνησης των τραγουδιών.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates