Οι «συναντήσεις» του Λευτέρη Παπαδόπουλου με τον Γιάννη Μαρκόπουλο

(ΣΠΑΝΙΑ VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΔΥΟ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) Δυο ξεχωριστές εκπομπές

80 χρόνια Γιάννης Μαρκόπουλος


Στις 18 Μαρτίου του 1939 γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης ο Γιάννης Μαρκόπουλος…

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος στις «Συναντήσεις»


Με αυτή την αφορμή, σήμερα πάμε 12 χρόνια πίσω για να παρακολουθήσουμε δυο από τις τηλεοπτικές «Συναντήσεις» - την εκπομπή που παρουσίαζε για αρκετά χρόνια στην ΕΡΤ ο Λευτέρης Παπαδόπουλος - με καλεσμένο τον Γιάννη Μαρκόπουλο.

Σε μια απολαυστική συζήτηση με τον «Πρόεδρο», ο σπουδαίος συνθέτης αφηγήθηκε ξεχωριστές ιστορίες από τη διαδρομή του στην ελληνική μουσική, όπως η εποχή της περίφημης μπουάτ «Λήδρα», η συγγραφή του έργου «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού, το «αίνιγμα» του «Ζάβαρα-κάτρα-νέμια» κι άλλα πολλά και ενδιαφέροντα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Λευτέρης Παπαδόπουλος στον πρόλογό του προσφώνησε τον Γιάννη Μαρκόπουλο ως «ένα από τα πιο φωτεινά πρόσωπα του ελληνικού πολιτισμού».

Η κουβέντα τους διανθίστηκε με ξεχωριστά αποσπάσματα τραγουδιών του Γιάννη Μαρκόπουλου από το αρχείο της ΕΡΤ, από συναυλίες και τηλεοπτικά αφιερώματα.

Οι εκπομπές προβλήθηκαν στις 26 Μαρτίου και στις 7 Απριλίου 2007. Η αρχισυνταξία ήταν του Νίκου Μωραΐτη, η σκηνοθεσία του Βασίλη Θωμόπουλου και η διεύθυνση παραγωγής της Δέσποινας Πανταζοπούλου.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates