Ο Νικολόπουλος στο Μέγαρο με Τσαλιγοπούλου, Μακεδόνα, Μπάση

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ) Οι μεγάλες επιτυχίες του Χρήστου Νικολόπουλου, με συμφωνικό «ένδυμα» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ο Νικολόπουλος στο Μέγαρο… 17 χρόνια πριν

Το 1999 πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια μεγάλη συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου, με ερμηνευτές την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Κώστα Μακεδόνα και τον Δημήτρη Μπάση. Έπαιξε η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Χάρη Ανδρεάδη, ο οποίος είχε και την ενορχηστρωτική φροντίδα του ρεπερτορίου. Προεξάρχων ήταν ο Γιώργος Δεσποτίδης, ενώ μπουζούκι, μαζί με τον Χρήστο Νικολόπουλο, έπαιξε ο Μάκης Μαυρόπουλος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν τόσο οι νέες ενορχηστρώσεις των τραγουδιών, όσο και οι ερμηνείες των τραγουδιστών, ειδικά στα τραγούδια που δεν ανήκαν στη δική τους δισκογραφία. Με την ευκαιρία αυτή, αξίζει να σημειωθεί πως Χρήστος Νικολόπουλος και Ελένη Τσαλιγοπούλου δεν έχουν συνεργαστεί μέχρι σήμερα σε έναν ολοκληρωμένο κύκλο τραγουδιών. Νομίζω πως ένας ολόκληρος δίσκος, με την Τσαλιγοπούλου να τραγουδά συνθέσεις του Νικολόπουλου λείπει από την ελληνική δισκογραφία… Θα είναι «ευχής έργον» αν κάποια στιγμή πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνεργασία…

Τον Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς η συναυλία επαναλήφθηκε στο Ηρώδειο θέατρο, με τους ίδιους συντελεστές, αλλά με την Ελευθερία Αρβανιτάκη στη θέση της Ελένης Τσαλιγοπούλου. Από τη συναυλία αυτή προέκυψε και το διπλό cd που κυκλοφόρησε το 2000 από την Universal.

Η συναυλία του Μεγάρου μαγνητοσκοπήθηκε και μεταδόθηκε ολόκληρη από την ΕΡΤ. Η σκηνοθεσία ήταν του Θάνου Χρυσοβέργη και η διεύθυνση παραγωγής της Φωτεινής Επιτροπούλου…

Υ.Γ: Η φωτογραφία προέρχεται από το βιβλίο του Κώστα Μπαλαχούτη «Χρήστος Νικολόπουλος, Η Ζωή μου, τα Τραγούδια μου», που κυκλοφόρησε τον περασμένο Γενάρη από τις εκδόσεις «Αλκυών».

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates