Ο Μητροπάνος στα «Τραγούδια της παρέας» του Μάριου Τόκα (1988)

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO) Η συμμετοχή του στη συναυλία στο Λυκαβηττό.

Σαν σήμερα…

Στις 2 Απριλίου 1948 γεννήθηκε στην Αγία Μονή των Τρικάλων ο Δημήτρης Μητροπάνος. Έφυγε από τη ζωή στις 17 Απριλίου 2012.

Στο Λυκαβηττό με τον Μάριο Τόκα


Το καλοκαίρι του 1988 ο Μάριος Τόκας παρουσίασε μια σειρά από τις μεγάλες, μέχρι τότε, επιτυχίες του σε συναυλίες στην Κύπρο, αλλά και σε μια μεγάλη συναυλία στο θέατρο του Λυκαβηττού. Ήταν λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του δίσκου «Στη λεωφόρο της αγάπης» σε στίχους του Ανδρέα Νεοφυτίδη, με ερμηνευτές τον Γιάννη Πάριο, τη Χάρις Αλεξίου, τη Δήμητρα Γαλάνη και τον Διονύση Θεοδόση.

Στη συναυλία του Λυκαβηττού, συμμετείχαν οι τρεις από τους τέσσερις ερμηνευτές της «Λεωφόρου» (ο Πάριος, η Αλεξίου και ο Διονύσης Θεοδόσης), καθώς και ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Αντώνης Καλογιάννης, ο Κώστας Χατζηχριστοδούλου, η Γιούλη Τσίρου, ο Δημήτρης Κάσσαρης, και η Φωτεινή Σαββατιανού.

Ανάμεσα στις εκπλήξεις της συναυλίας ήταν η ερμηνεία του Δημήτρη Μητροπάνου σε τρία τραγούδια από την πρώτη δισκογραφική δουλειά του Μάριου Τόκα, τα περίφημα «Τραγούδια της παρέας», που κυκλοφόρησε το 1978 με ερμηνευτή τον Μανώλη Μητσιά. Ο λαϊκός ερμηνευτής τραγούδησε το «Φωνάζουν οι γειτόνοι», το «Σαν τρένα» και τον «Αλήτη», με τη συνοδεία του Δημήτρη Κάσσαρη στα σιγόντα. Αν δεν απατώμαι αυτή ήταν και η πρώτη συνεργασία του Τόκα με τον Μητροπάνο, που στα κατοπινά χρόνια απέφερε τρεις ολόκληρους δίσκους και κάποιες συμμετοχές του ερμηνευτή σε δίσκους με τραγούδια του Μάριου Τόκα.

Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε τα τρία τραγούδια με τον Δημήτρη Μητροπάνο, όπως μεταδόθηκαν από την ΕΡΤ και αργότερα από το RikSat. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως το φίλο και συνεργάτη Ιωακείμ Ιωακειμίδη για την παραχώρηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates