Ο Γιώργος Νταλάρας «καλημερίζει» την Γιώτα Λύδια στο Δεύτερο Πρόγραμμα (1984)

(ΣΠΑΝΙΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ) Παρουσιάζουν έναν ιστορικό δίσκο στο ραδιόφωνο

Σαν σήμερα…


Στις 24 Φεβρουαρίου 1934 γεννήθηκε στο συνοικισμό της Ελευθερούπολης, δίπλα στη Νέα Ιωνία, η σπουδαία Γιώτα Λύδια…

«Καλημέρα Κυρία Λύδια»


Πενήντα χρόνια μετά, τον Δεκέμβρη του 1984, στα δισκάδικα όλης της χώρας (που τότε ήταν εκατοντάδες), φιγουράριζε το εξώφυλλο του δίσκου «Καλημέρα κυρία Λύδια», με έναν καθρέφτη με τις φωτογραφίες της Γιώτας Λύδια και του Γιώργου Νταλάρα. Ήταν ο δίσκος, που ουσιαστικά σηματοδότησε την επιστροφή της λαϊκής τραγουδίστριας στη δισκογραφία, με δεκαπέντε λαϊκά τραγούδια της περιόδου 1955 - 1975, που μοιράστηκαν ερμηνευτικά η Γιώτα Λύδια με τον Γιώργο Νταλάρα, που είχε την ιδέα και την επιμέλεια αυτής της δουλειάς.
01.Κalimera kyria Lydia

«Καλημέρα κυρία Λύδια» Στο Δεύτερο Πρόγραμμα…


Με άρθρο που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβρη του 2008 στο περιοδικό «Όασις» και την 1η του Σεπτέμβρη του 2011 στο Ogdoo.gr, αναφερθήκαμε λεπτομερώς στην ιστορία του δίσκου «Καλημέρα κυρία Λύδια».

Με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου η Γιώτα Λύδια και ο Γιώργος Νταλάρας παραβρέθηκαν τότε στην εκπομπή της Έφης Μεταλληνού στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και μίλησαν για την προετοιμασία του, την επιλογή των τραγουδιών, τους μουσικούς που έπαιξαν στην ηχογράφηση κι άλλα ενδιαφέροντα. Στο video μπορείτε να ακούσετε όλη τη συνέντευξη (εκτός από τα τραγούδια του δίσκου που ακούστηκαν ενδιάμεσα και αφαιρέθηκαν για τεχνικούς λόγους).

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates