Μπουάτ «Διαγώνιος» (1976 – 1980)

(VIDEO) Το 1974 ο Γιώργος Νταλάρας εγκαταλείπει τα λαϊκά κέντρα διασκέδασης και στήνει το «οχυρό» του στις μπουάτ της Πλάκας. Εμφανίζεται στο…

«Θεμέλιο» (1975-1976) και στη συνέχεια στη «Διαγώνιο» (1976-1980) με δύο διαφορετικά σχήματα. Αρχικά με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και την Άννα Βίσση και στη συνέχεια με τη Χάρις Αλεξίου, το Χαράλαμπο Γαργανουράκη, τη Λιζέττα Νικολάου και τη Βίσση. Το 1977 ο πατέρας του ερμηνευτή, Λουκάς Νταράλας, «φεύγει» από κύρωση του ύπατος σε ηλικία μόλις 50 ετών ενώ η μητέρα του παθαίνει έμφραγμα. Ο Νταλάρας «εξαφανίζεται» αλλά αργότερα επιστρέφει με το ίδιο σχήμα στον ίδιο χώρο. Από το Νοέμβριο του 1978 έως και το Γενάρη του 1979 παρουσιάζει μεταξύ άλλων το δίσκο του «Σεργιάνι στον κόσμο» σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου. Στην ορχήστρα συναντάμε δεξιοτέχνες ολκής όως οι Χρήστος Νικολόπουλος, Τάκης Σούκας, Αντώνης Βαρδής κ.ά.

Είναι μια περίοδος όπου όλοι οι συντελεστές του σχήματος βρίσκονται στη «χρυσή» εποχή τους, απολαμβάνοντας τη λατρεία του κόσμου που κάνει ουρές για να τους παρακολουθήσει. Η μόνη που «νοιώθει» άβολα είναι η Βίσση που εκμυστηρευόμενη στη Λιζέτα θα προαναγγείλει το «μετά» της: «Εγώ δεν είμαι εδώ, αλλά μην πεις τίποτα. Εμένα μ’ αρέσει το πιο μοντέρνο τραγούδι…»

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates