Μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη του Θανάση Βέγγου

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Μια από τις ελάχιστες και τελευταίες τηλεοπτικές συνεντεύξεις που παραχώρησε ο σπουδαίος Θανάσης Βέγγος.

Σαν σήμερα…


Γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο στις 29 Μαΐου 1926.

Το ξημέρωμα της 3ης Μαΐου 2011, η «βαθιά ψυχή» του καλλιτέχνη που χάρισε απλόχερα το γέλιο σε μικρούς και μεγάλους, η ψυχή του Θανάση Βέγγου, «πέταξε» από τη «χώρα της σφαλιάρας», σε μια «πόλη μαγική»… Ήταν τα ξημερώματα της παγκόσμιας ημέρας γέλιου…

«Απόψε» με τον Τέρενς Κουίκ


Οι συνεντεύξεις που παραχώρησε ο Θανάσης Βέγγος - πολύ περισσότερο οι τηλεοπτικές - στη διάρκεια της μεγάλης διαδρομής του ήταν ελάχιστες. Θεωρώ λοιπόν πως η επαναφορά τους στην επικαιρότητα έχει μεγάλη σημασία.

Σε μια από τις ελάχιστες παρουσίες του στην τηλεόραση, στο πλαίσιο μιας συνέντευξης, που ίσως να ήταν και η τελευταία του, ο Θανάσης Βέγγος παραβρέθηκε στην εκπομπή του Τέρενς Κουίκ «Απόψε», που προβλήθηκε από την ΕΤ 3 στις 19 Μαΐου 2009.

Ήταν η εποχή των γυρισμάτων από την ΕΤ 3 ενός ξεχωριστού ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη της νοσταλγίας μας», σε σενάριο της Κάκιας Ιγερινού και σκηνοθεσία της Ρέινας Εσκενάζι, με πρωταγωνιστές τον Θανάση Βέγγο και την Κάτια Δανδουλάκη. Έτσι στο studio τον συνόδευσαν η Κάκια Ιγερινού και ο ηθοποιός Γιώργος Σταυρόπουλος, που συμμετείχε στη σειρά.

Για τον Θανάση Βέγγο μίλησαν ο Φώτης Κουβέλης (βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τότε), η Άντζελα Γκερέκου, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η Κάτια Δανδουλάκη, αλλά και απλοί πολίτες. Όλα αυτά, διανθισμένα με αποσπάσματα από τις κλασικές ταινίες που πρωταγωνίστησε ο Θανάσης Βέγγος.

Η αρχισυνταξία της εκπομπής που μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη στο video ήταν της Λουκίλας Καρρέρ. Βοηθός σκηνοθέτη ήταν η Κατερίνα Στεργίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates