Μια σπάνια συνέντευξη του Γρηγόρη Μπιθικώτση (1996)

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO) Αποσπάσματα από τις εμφανίσεις του Γρηγόρη Μπιθικώτση στον «Διογένη» και μια σπάνια συνέντευξη του λαϊκού βάρδου.

Σαν σήμερα…


Στις 11 Δεκεμβρίου του 1922 γεννήθηκε στο Περιστέρι ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης. Έφυγε απ' τη ζωή στις 7 Απριλίου του 2005. 

«Μαζί την Κυριακή»


Το 1996, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης με τον Σταμάτη Κόκοτα και τον Γιάννη Καλατζή πραγματοποίησαν μια σειρά εμφανίσεων στον «Διογένη», έχοντας μαζί τους, τους νεότερους ερμηνευτές Χρήστο Δάντη, Στέλλα Κονιτοπούλου, Κατερίνα Τοπάζη, Ελίνα Κωνσταντοπούλου και Σωτήρη Δογάνη. Προεξάρχων της ορχήστρας ήταν ο Κώστας Παπαδόπουλος με το μπουζούκι του.

Με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Ogdoo.gr στις 24 Μαρτίου 2013, αναφερθήκαμε σε αυτή τη συνεργασία, παρουσιάζοντας μάλιστα ένα video με το φινάλε της παράστασης, όπως προβλήθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μαζί την Κυριακή», με παρουσιαστές τον Τέρενς Κουίκ, τον Στρατή Λιαρέλλη, τον Παύλο Παπαδημητρίου και την Άννα Δρούζα και κεντρικό καλεσμένο τον Σταμάτη Κόκοτα.

Σήμερα, με αφορμή την επέτειο γέννησης του θρυλικού τραγουδιστή, έχουμε στη διάθεσή μας ένα ακόμη απόσπασμα από την ίδια εκπομπή του Τέρενς Κουίκ, με μια μικρή συνέντευξη του Γρηγόρη Μπιθικώτση, ένα μέρος από τη συνέντευξη του Σταμάτη Κόκοτα, που μιλά για τον Μπιθικώτση κι ένα κομμάτι από την προσωπική εμφάνιση του Γρηγόρη Μπιθικώτση στον «Διογένη».

Όλα αυτά στο video που ακολουθεί.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates