Λίνα Νικολακοπούλου: «Σε 20 χρόνια θα είμαι πολύ ωραία γριά»

(VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Όταν η Έλενα Ακρίτα «άναψε» τα «Φώτα πορείας» για την Λίνα Νικολακοπούλου.
30/06/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σαν σήμερα…


Στις 30 Ιουνίου 1957 γεννήθηκε στα Μέθανα η Λίνα Νικολακοπούλου… 24 χρόνια μετά μπήκε στη δισκογραφία, συμμετέχοντας με τέσσερα τραγούδια (τρία σε μουσική του Γιάννη Σπανού και μια διασκευή στο «Famous blue raincoat» του Leonard Cohen), στο δίσκο της Δήμητρας Γαλάνη «Καλά είναι κι έτσι».

Η «σωτηρία της ψυχής» στα «Φώτα πορείας»


«Σε 20 χρόνια θα είμαι πολύ ωραία γριά…» Αυτή ήταν μια από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες της Λίνας Νικολακοπούλου, όταν το 2000 φιλοξενήθηκε στα «Φώτα πορείας», που παρουσίαζε στην ΕΤ 1 η Έλενα Ακρίτα. Μια εκπομπή που αποτέλεσε ένα από τα πιο ολοκληρωμένα τηλεοπτικά «πορτρέτα» της Λίνας Νικολακοπούλου μέχρι σήμερα. (Η Έλενα Ακρίτα, χωρίς να είναι μουσικός ή να ανήκει στο χώρο της μουσικής δημοσιογραφίας, παρουσίασε κάποιες από τις σημαντικότερες εκπομπές - αφιερώματα με καλλιτέχνες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Κώστας Βίρβος, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Νταλάρας, η Δήμητρα Γαλάνη, η Χάρις Αλεξίου και άλλοι).

Για την Λίνα Νικολακοπούλου μίλησαν (με σειρά εμφανίσεως) η σκηνοθέτης Άννα Κεσίσογλου, η καθηγήτρια Μαρία Σταυράκη, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Νίκος Αντύπας και ο Θάνος Μικρούτσικος. Όλα αυτά, με τη συνοδεία οπτικοακουστικών αποσπασμάτων από το αρχείο της ΕΡΤ.

Η σκηνοθεσία της εκπομπής, που επαναμεταδόθηκε τα νεότερα χρόνια από το κανάλι της «Βουλής» και μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη στο video που ακολουθεί, ήταν του Στέλιου Ράλλη.

- Η κεντρική φωτογραφία είναι της Αθηνάς Καζολέα και προέρχεται από το τεύχος Νο 65 του περιοδικού Μετρονόμος που κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2017, σε επιμέλεια των Κώστα Αγοραστού, Γιάννη Κολλιάκου και Πέτρου Παράσχη και ήταν αφιερωμένο στην Λίνα Νικολακοπούλου.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates