Κώστας Βίρβος - Η τελευταία του συνέντευξη που… δεν έγινε ποτέ

(ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ) Η προσπάθεια μιας ραδιοφωνικής συνομιλίας με τον Κώστα Βίρβο, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Σαν σήμερα…


Στις 29 Μαρτίου 1926 γεννήθηκε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας ο σπουδαίος λαϊκός ποιητής και στιχουργός Κώστας Βίρβος. Έφυγε από τη ζωή στις 6 Αυγούστου 2015.

Αφιέρωμα στον «Πειραιά της καρδιάς μας»


Την 1η Απριλίου 2014, λίγες μέρες μετά τη συμπλήρωση 88 χρόνων ζωής του Κώστα Βίρβου, ο φίλος και συνοδοιπόρος στο Ogdoo.gr, Κώστας Μπαλαχούτης, πραγματοποίησε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο στιχουργό, στο πλαίσιο της εκπομπής του «Ο Πειραιάς της καρδιάς μας», στο Κανάλι Ένα του Πειραιά.

Στην εκπομπή παρενέβησαν τηλεφωνικά ο Γιώργος Μαργαρίτης, αλλά και ο Κώστας Βίρβος. Δυστυχώς όμως, κάποια τεχνικά προβλήματα της τελευταίας στιγμής, κατέστησαν ανέφικτη την πραγματοποίηση της συνέντευξης με το λαϊκό στιχουργό.

Αυτή, κατά πάσα πιθανότητα, ήταν και η τελευταία φορά που η φωνή του Κώστα Βίρβου ακούστηκε ζωντανά στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση, αφού λίγο καιρό μετά ξεκίνησαν τα προβλήματα υγείας του, που οδήγησαν στο μοιραίο της 6ης Αυγούστου 2015.

Αν και ουσιαστικά δεν πρόκειται για μια συνέντευξη, αλλά για μια απόπειρα τηλεφωνικής επικοινωνίας, νομίζω πως πρόκειται για ένα ντοκουμέντο που αξίζει να ξανακούσουμε.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates