Κερτ Κομπέιν – Η τελευταία του συνέντευξη πριν αυτοκτονήσει

«Για πέντε χρόνια, σκεφτόμουν κάθε μέρα την αυτοκτονία. Πλησίασα πάρα πολύ. Λυπάμαι που το παραδέχομαι…».
«Για πέντε χρόνια, σκεφτόμουν κάθε μέρα την αυτοκτονία. Πλησίασα πάρα πολύ. Λυπάμαι που το παραδέχομαι…».

Ο Κερτ Κομπέιν (Kurt Cobain) βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Σιάτλ, στις 8 Απριλίου 1994. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατός του επήλθε στις 5 Απριλίου.

Η τελευταία του συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Rolling Stone στις 27 Ιανουαρίου του 1994. Ο Κομπέιν συνομίλησε με τον δημοσιογράφο David Fricke στις 25 Οκτωβρίου του 1993, μετά τη συναυλία των Nirvana στο Aragon Ballroom στο Σικάγο, όπου υπήρχαν αντιδράσεις απ’ το κοινό μιας και δεν παρουσίασαν το Smells Like Teen Spirit στο ανκόρ τους.

Ιδιαίτερο σημείο της συνέντευξης η αναφορά στις στομαχικές διαταραχές του Κομπέιν που τον εμπόδισαν να απολαύσει τις περιοδείες:

«Οι στομαχικές διαταραχές μου ήταν η βασική αιτία που με έκανε να μην θέλω τις περιοδείες. Πάλευα με αυτούς τους πόνους πέντε χρόνια. Είχα τρελαθεί, δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω τίποτα. Ήμουν σαν μια σχιζοφρενής βρεγμένη γάτα που την έχουν δείρει… Ωστόσο θα παρατούσα τα πάντα για να έχω καλή υγεία. Η περιοδεία αυτή (που ήταν ακόμη σε εξέλιξη), είναι η καλύτερη που έχω κάνει, απλά και μόνο επειδή δε με πονούσε το στομάχι μου. Τρώω. Χθες έφαγα μια τεράστια πίτσα. Ήταν τέλεια. Ωστόσο φοβάμαι πως θα επανέλθουν οι πόνοι. Ποιος ξέρει;».

Στην τολμηρά ξεκάθαρη ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν έχει σκεφτεί την αυτοκτονία, ο Κομπέιν απαντάει:

«Για πέντε χρόνια, όσο είχα στομαχικά προβλήματα ναι, σκεφτόμουν κάθε μέρα την αυτοκτονία. Πλησίασα πάρα πολύ. Λυπάμαι που το παραδέχομαι. Ήμουν σε περιοδείες, ξερνούσα στο πάτωμα, δεν άντεχα ούτε το νερό πάνω μου. Και μετά έπρεπε να παίξω, να βγω στη σκηνή σε 20 λεπτά. Τραγουδούσα και έφτυνα αίμα. Αγαπώ τη μουσική, να παίζω, αλλά δεν μπορούσα να ζω έτσι. Γι΄αυτό επικεντρώθηκα στη θεραπεία μου».

Τέλος ο Κομπέιν εκφάζει το θαυμασμό του για τον John Lennon και παράλληλα στέκεται στο πρόβλημα της μεγάλης αναγνωρισιμότητας:

«Ο John Lennon είναι ο αγαπημένος μου Beatle. Δε με νοιάζει ποιος έγραψε τι, αλλά ο Paul McCartney είναι ντροπιαστικός. Ο Lennon ζούσε μια φυλακή με τη Yoko και το παιδί, κλεισμένος σε ένα δωμάτιο. Είναι αυτό που αντιμετωπίζουν όλοι οι celebrity, ο τρόπος που τους αντιμετωπίζει ο κόσμος. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Μπορώ να καταλάβω το πώς νοιώθει κάποιος με τον οποίο οι άλλοι έχουν πάθει εμμονή. Είναι τόσο δύσκολο να πείσεις τον κόσμο να το μετριάσει. Να τους πεις να σε σεβαστούν. Στην τελική όλοι σκατά είμαστε».

Ολόκληρη η τελευταία συνέντευξη του Κερτ Κομπέιν (Kurt Cobain), ΕΔΩ και στο video ένα μικρό απόσπασμα απ' τη συναυλία που του Σικάγου...

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates