Κάλαντα Χριστουγέννων με τον Χάρη και τον Πάνο Κατσιμίχα

(ΣΠΑΝΙΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ) Ο Χάρης με τον Πάνο Κατσιμίχα παίζουν τα Κάλαντα των Χριστουγέννων στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

«Καλήν εσπέραν άρχοντες»

Στα τέλη του 1985, λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου τους με τίτλο «Ζεστά ποτά», ο Χάρης με τον Πάνο Κατσιμίχα παραχώρησαν την πρώτη τους συνέντευξη στην εκπομπή της Σοφίας Μιχαλίτση «Ζωντανές ηχογραφήσεις» στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Μαζί τους στο studio ήταν και ο Γιώργος Νταλάρας, με τον οποίο συνεργάζονταν τότε για μια σειρά παραστάσεων στο θέατρο «Περοκέ».

Στη διάρκεια της εκπομπής ο Χάρης με τον Πάνο παρουσίασαν - άλλοτε με τον Γιώργο Νταλάρα, άλλοτε χωρίς - κάποια από τα τραγούδια του δίσκου τους, ενώ προς το τέλος ο Χάρης με την κιθάρα κι ο Πάνος με τη φυσαρμόνικα έπαιξαν τα παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων.

Εικοσιτέσσερα χρόνια αργότερα, στις 28 Μαρτίου 2009, η εκπομπή ξαναμεταδόθηκε σε επιμέλεια του Σιδερή Πρίντεζη, στα πλαίσια του εορτασμού των 70 χρόνων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας… Στο video μπορείτε να ακούσετε το απόσπασμα με τα Κάλαντα των Χριστουγέννων από τον Χάρη και τον Πάνο Κατσιμίχα…

Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα…

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates