Η «συνάντηση» του Θανάση Πολυκανδριώτη με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO) Ο συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού σε μια απολαυστική συζήτηση με τον «Πρόεδρο».
27/12/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σαν σήμερα…

Στις 27 Δεκεμβρίου 1948 γεννήθηκε στην Αθήνα ο Θανάσης Πολυκανδριώτης.

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης στις «Συναντήσεις»

Μια από τις σημαντικότερες μουσικές εκπομπές που προβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην κρατική τηλεόραση και που, δυστυχώς, σήμερα απουσιάζουν από τα τηλεοπτικά δρώμενα, ήταν οι «Συναντήσεις» με παρουσιαστή τον Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Στη συγκεκριμένη σειρά εκπομπών, που προβλήθηκαν, περίπου, στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, φιλοξενήθηκαν κάποια από τα σημαντικότερα πρόσωπα του ελληνικού τραγουδιού, συνθέτες, στιχουργοί, τραγουδιστές, αλλά και δισκογραφικοί παραγωγοί.

Ένας από τους καλεσμένους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, σε μια από τις «Συναντήσεις» του, ήταν και ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο οποίος, σε μια απολαυστική συζήτηση με τον «Πρόεδρο», θυμήθηκε κι αφηγήθηκε στιγμές από το ξεκίνημα του στη μουσική, τη γνωριμία του με τον Μανώλη Χιώτη (ο οποίος επινόησε τον όρο «μπουζουκίστας»), όπως και με τον Γιώργο Ζαμπέτα και τον Βασίλη Τσιτσάνη. Αναφέρθηκε επίσης στις καθοριστικές συνεργασίες του με τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μάνο Λοΐζο, αλλά και στις προσπάθειες που έκανε για τη διάδοση του μπουζουκιού, δημιουργώντας τη μουσική ομάδα «Επόμενοι».

Η εκπομπή διανθίστηκε από ξεχωριστά αποσπάσματα από ζωντανές εμφανίσεις του Θανάση Πολυκανδριώτη. Η σκηνοθεσία ήταν του Βασίλη Θωμόπουλου, η διεύθυνση παραγωγής της Δέσποινας Πανταζοπούλου, ενώ η εκπομπή προβλήθηκε την 1η Μαρτίου 2008.

*Στη φωτογραφία ο Λευτέρης Παπαδόπουλος με τον Θανάση Πολυκανδριώτη και τον Σεραφείφ Φυντανίδη στο Χάραμα της Καισαριανής.

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates