Η πρώτη και άγνωστη εκτέλεση ενός μεγάλου τραγουδιού του Ζαμπέτα

Το άσμα του Γιώργου Ζαμπέτα το έχουμε τραγουδήσει όλοι! Ακόμη και σήμερα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διασκέδασης.
Ο Γιώργος Ζαμπέτας έχει γράψει αμέτρητα τραγούδια για τον ελληνικό κινηματογράφο και μάλιστα πολλά από αυτά γράφτηκαν «κατά παραγγελία», ανάλογα με τις απαιτήσεις του σεναρίου. Πολλά γίνανε  μεγάλες επιτυχίες είτε από την πρώτη, είτε από τη δεύτερη εκτέλεσή τους (όσα βέβαια γνώρισαν επανεκτέλεση).

Το τραγούδι «Ποιός είν' αυτός» σε στίχους του μεγάλου Πυθαγόρα, είναι γνωστό από την εκτέλεση της Μαρινέλλας. Το τραγούδι ακούστηκε το 1969 στην ταινία «Ο μπλοφατζής» του Βασίλη Γεωργιάδη, με πρωταγωνιστή τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, όπου τη Μαρινέλλα συνόδευε ο Γιώργος Ζαμπέτας. Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί ο μεγάλος δίσκος της Μαρινέλλας «Σταλιά-σταλιά», όπου ανάμεσα στα τραγούδια του άλμπουμ υπάρχει και το «Ποιος ειν' αυτός», το οποίο είχε κυκλοφορήσει νωρίτερα και σαν δισκάκι 45 στροφών.

Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο τραγούδι του Γιώργου Ζαμπέτα και του Πυθαγόρα είχε ακουστεί ένα χρόνο πριν, το 1968 στην ταινία «Ο μπούφος» του Ορέστη Λάσκου με τον Γιώργο Πάντζα και την Ελένη Προκοπίου, η οποία και ερμηνεύει το «Ποιος είν’ αυτός» σε πρώτη, κινηματογραφική βέβαια, εκτέλεση. Οι δυο αυτές εκτελέσεις έχουν διαφορές τόσο στο στίχο, όσο και στη μελωδία.

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates