Η Πόλυ Πάνου στην Αμερική το 1959

(ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ VIDEO!) Ένα πολύτιμο «δώρο» μου έστειλε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο «βετεράνος» σολίστας του μπουζουκιού Νίκος Πουρπουράκης…

Ο Πουρπουράκης με καταγωγή απ’ τις Οινούσες της Χίου είναι μια «θρυλική» προσωπικότητα στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού και έγραψε σελίδες δόξας στην Αμερική όπου και ταξίδεψε σε νεαρή ηλικία. Δούλεψε σαν πρώτο όνομα σε πολλά λαϊκά κέντρα, συνεργάστηκε για δεκαετίες με όλες τις φίρμες που ταξίδευαν απ’ την Ελλάδα στη Γη της Επαγγελίας (απ’ την Εσκενάζυ έως και το Χιώτη) ενώ είχε και έντονη συμμετοχή στη δισκογραφία όπου ίδρυσε μαζί με άλλους «συνοδοιπόρους» την εταιρία «Καλός Δίσκος». Στο video που μας χάρισε, και στο οποίο ο Πουρπουράκης, απευθύνεται στο Νίκο Τατασόπουλο, διακρίνουμε την Πόλυ Πάνου στην πρώτη επίσκεψή της στην Αμερική, το 1959, μαζί με τον αλησμόνητο δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιάννη Τατασσόπουλο και τον ίδιο τον Πουρπουράκη να περνούν ανέμελες στιγμές στον Ιππόδρομο του Σικάγο.


Ο Νίκος Πουρπουράκης μας έγραψε σχετικά: «Δούλεψα με την Πολύ Πάνου στο Chicago στο ΕΛΛΑΣ CAFE (1959-1961). Εκείνη την εποχή, εγώ και η γυναίκα μου είχαμε μεγάλο διαμέρισμα και η Πολύ έμενε μαζί μας. Ήταν μια όμορφη νεαρή κοπέλα, και θαυμάσια τραγουδίστρια, πάντα με χαμόγελο. Εδώ στο video είμαστε στο Ιπποδρόμιο στο Chicago. Θυμάμαι που μαζί παίξαμε ένα άλογο και είχε κερδίσει. Η Πολύ από την xαρά τις πηδούσε πάνω κάτω σαν παιδάκι. Είχαμε και κάμερα μαζί και βγάλαμε και αυτό το ενθύμιο. Περάσαμε όμορφα όσο καιρό δουλέψαμε μαζί. Φύγαν γρήγορα τα χρόνια. Όταν έμαθα τα νέα, λυπήθηκα αφάνταστα. Ο Θεός να την έχει μαζί του. Καλό ταξίδι αηδόνι μας».

Nikos PourpourakisΤο τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates