Η Μαριώ από το «Χάραμα» στο «Μusic Market» (2004)

(ΣΠΑΝΙO VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ένα μικρό τηλεοπτικό πορτρέτο μιας ξεχωριστής λαϊκής ερμηνεύτριας.
30/03/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σαν σήμερα…


Η Μαρία Κωνσταντινίδου, η Μαριώ όπως είναι σε όλους μας γνωστή, γεννήθηκε στις 30 Μαρτίου 1945 στο χωριό Ρωσικό της Θεσσαλονίκης. Μεγάλωσε σε μουσικό περιβάλλον αφού ο πατέρας της ήταν ντραμίστας αλλά και οργανοποιός, ενώ η μάνα της τη νανούριζε με τούρκικα τραγούδια και αμανέδες.

Το 1958 ασχολήθηκε για πρώτη φορά με το ακορντεόν, πέντε χρόνια μετά ξεκίνησε το τραγούδι και τελικά το 1975 πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες ηχογραφήσεις της, σε δυο τραγούδια του Θόδωρου Δερβενιώτη και του Κώστα Βίρβου που κυκλοφόρησαν σε δίσκο 45 στροφών.

Η Μαριώ στο «Μusic Market»


Πολλά χρόνια μετά, στις αρχές του 2004, η Μαριώ εμφανίσθηκε στην εκπομπή του Alpha «Music Market», που παρουσίαζε ο Δημήτρης Σταρόβας.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε (μας διαφεύγει το επώνυμο του δημοσιογράφου), η Μαριώ αναφέρθηκε στα πρώτα χρόνια της Θεσσαλονίκης, στη σχέση της Θεσσαλονίκης με το ρεμπέτικο τραγούδι, στις δυσκολίες που προκύπτουν από το συνδυασμό δουλειάς και οικογένειας, στη Ρόζα Εσκενάζυ, που, σε μικρή ηλικία, την άκουσε να τραγουδά ζωντανά, καθώς και στον Βασίλη Τσιτσάνη και τις εμφανίσεις της εκείνη την εποχή στο ιστορικό «Χάραμα» της Καισαριανής.

Η συνέντευξη διανθίστηκε με αποσπάσματα από τις εμφανίσεις της Μαριώς στο «Χάραμα», με το σταθερό συνεργάτη της, σολίστα του μπουζουκιού και συνθέτη Δημήτρη Λίβανο και τους ερμηνευτές Γιάννη Παναγιωτόπουλο και Χάρη Ντατσή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates