Η απονομή του χρυσού «Λαύριου» και η συγκίνηση του Βαγγέλη Κορακάκη (2008)

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO) Η απονομή του χρυσού δίσκου του Βαγγέλη Κορακάκη από τη μητέρα του Ουρανία.
14/04/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όταν «χρυσώθηκε» το «Λαύριο»


Το 1993 κυκλοφόρησε από την εταιρεία «Τροχός» των αδελφών Αλέξη και Δημήτρη Βάκη το «Λαύριο», ένας από τους σημαντικότερους δίσκους του Βαγγέλη Κορακάκη, με συμμετοχές ερμηνευτών όπως ο Γεράσιμος Ανδρεάτος (σε μια από τις πρώτες δισκογραφικές εμφανίσεις του), η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Αφεντούλα Ραζέλη, ο Άλκης Μαύρος και ο ίδιος ο Βαγγέλης Κορακάκης.

Μερικά χρόνια αργότερα ο δίσκος επανεκδόθηκε σε cd, ενώ το 2006 το cd επανακυκλοφόρησε από το «Δίκτυο» του Πάρη Μήτσου, έχοντας σαν bonus track μια νέα ηχογράφηση στο «Πρώτο φθινόπωρο», με το μπουζούκι και τη φωνή του Βαγγέλη Κορακάκη και το πιάνο του Αλέξη Βάκη.
Lavrio
14 χρόνια μετά το «Λαύριο» έγινε χρυσό, κερδίζοντας την αποδοχή του κοινού. Το γεγονός αυτό γιορτάστηκε στις 9 Ιανουαρίου 2008 στη «Μαγιοπούλα» της Καισαριανής, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία των συντελεστών του δίσκου, αλλά και της κυρίας Ουρανίας, της μητέρας του Βαγγέλη Κορακάκη, η οποία έκανε την απονομή του χρυσού δίσκου στο συγκινημένο λαϊκό συνθέτη. Η μητέρα του έφυγε από τη ζωή λίγα χρόνια μετά…

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μικρό απόσπασμα από την εκδήλωση, όπως παρουσιάστηκε στην εκπομπή της ΝΕΤ «Έχει γούστο» με την Μπήλιω Τσουκαλά στις 10 Ιανουαρίου 2008.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates