Γλυκερία: «Πρέπει να αγαπήσουμε ο ένας τον άλλο. Από μας ξεκινάνε όλα»

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, διανθισμένη με αρχειακό υλικό από τη διαδρομή της Γλυκερίας.
Γλυκερία: «Πρέπει να αγαπήσουμε ο ένας τον άλλο. Από μας ξεκινάνε όλα» Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Σαν σήμερα...


Στις 16 Νοεμβρίου 1953 γεννήθηκε στο Άγιο Πνεύμα Σερρών η Γλυκερία...

Η Γλυκερία «με γνώση και μεράκι»


Με αυτή την αφορμή και με τη διαχρονική βοήθεια του αρχείου, σήμερα πάμε επτά χρόνια πίσω, στις 30 Δεκεμβρίου 2011, όταν η Γλυκερία εμφανίσθηκε στην εκπομπή «Με γνώση και μεράκι», που παρουσίαζε στο εκκλησιαστικό ενημερωτικό κανάλι 4Ε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κληματσίδας.

Στη μικρή, σχετικά, διάρκεια της εκπομπής η Γλυκερία αναφέρθηκε στα πρώτα ακούσματα των παιδικών της χρόνων στο Άγιο Πνεύμα Σερρών, στην επιτυχία που γνωρίζουν οι συναυλίες της στο Ισραήλ, στη σχέση της με τη βυζαντινή μουσική, στις συνεργασίες της με σημαντικούς δημιουργούς και ερμηνευτές, αλλά και στους νεότερους, φιλόδοξους τραγουδιστές και τραγουδίστριες που «θέλουν να γίνουν σαν την Γλυκερία».

Παράλληλα προβλήθηκε αρχειακό υλικό από συνεργασίες και ζωντανές εμφανίσεις της ερμηνεύτριας, όπως η συναυλία που παραχώρησε με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας στη Ράχη Πιερίας στις 19 Οκτωβρίου 2008.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates