Ένα ντουέτο που έσμιγε δύο μεγάλους ξεκινούσε το ράλι της κορυφής

10 Δεκέμβρη 1983. Ο ένας κουβαλούσε 28 Νο1 και άλλος 9. Η συνεργασία τους, μοιραία είχε την ίδια τύχη.
Τέτοια μέρα το single Say Say Say του Paul McCartney και του Michael Jackson καρφωνόταν στην κορυφή της Αμερικής. Θα έμενε εκεί για 6 ολόκληρες εβδομάδες. Παγκόσμια επιτυχία με πολλές πρωτιές ανά τον πλανήτη και Νο2 στη Βρετανία.

McCartney και του Jackson είχαν κάνει τις πρόβες τους απ’ την προηγούμενη χρονιά με το The Girl Is Mine. Το τελευταίο ανήκε στο διάσημο Thriller του δεύτερου ενώ το Say Say Say συμπεριλήφθηκε στο επιτυχημένο εμπορικά αλλά λιγότερο «καλοζυγισμένο» άλμπουμ, Pipes of Peace του πρώτου.

Η συνταγή λειτούργησε, γιατί πέρα από τον υψηλό επαγγελματισμό υπήρχε και φλόγα δημιουργίας. Παραγωγός κι εδώ, ο πολύς, George Martin. Στην Αμερική και την Βρετανία, και γενικότερα στο διεθνές στερέωμα, ο ρόλος αυτός δεν είναι απλώς διεκπεραιωτικός…

Σημαντικό ρόλο στη διάδραση του κομματιού έπαιξε και το video clip, που μπορεί να θεωρηθεί και ταινία μικρού μήκους, σε σκηνοθεσία του μετρ του είδους -και όχι μόνο- Bob Giraldi, με συμπρωταγωνιστές τους Linda McCartney, La Toya Jackson και Harry Dean Stanton.

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates