Δημήτρης Χριστοδούλου: «Έζησα το αίμα και το μετέτρεψα σε ποιητικό λόγο»

(VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο στιχουργό του «Καημού», του «Μέτοικου» και δεκάδων σπουδαίων τραγουδιών.

«Από το μικρό στο μεγάλο» για τον Δημήτρη Χριστοδούλου


Αφιερωμένη στο στιχουργικό έργο του ποιητή και στιχουργού Δημήτρη Χριστοδούλου ήταν η ξεχωριστή εκπομπή του Καναλιού της Βουλής «Από το μικρό στο μεγάλο», που προβλήθηκε στις 4 Μαΐου.

Για τον Δημήτρη Χριστοδούλου μίλησαν ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και εκδότης του περιοδικού «Μετρονόμος» Θανάσης Συλιβός, ο στιχουργός Κώστας Φασουλάς, ο συνθέτης Πέτρος Βαγιόπουλος, o συγγραφέας και δημοσιογράφος Μηνάς Βιντιάδης, ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και συνθέτης Γιώργος Αλτής, ενώ στίχους του απήγγειλε η Ειρήνη Μακαρόνα.

Παράλληλα, ακούστηκαν τραγούδια από τις συνεργασίες του Δημήτρη Χριστοδούλου με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Γιώργο Ζαμπέτα, τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Μάνο Λοΐζο και τον Γιάννη Γκούμα.

Την ορχήστρα επιμελήθηκε ο Γιώργος Αλτής και τραγούδησαν ο Μάνος Ζαχαριάδης, η Κατερίνα Ντίνου, ο Λάμπρος Βασιλείου και -a capella- η Χαρούλα Τσαλπαρά. Έπαιξαν οι μουσικοί: Γιώργος Αλτής (μπουζούκι), Φώτης Τσούτσιας (μπουζούκι), Γιώργος Παπαδόπουλος (κιθάρα) και Αντώνης Τζίκας (κοντραμπάσο).

Η παραγωγή της εκπομπής είναι της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, η ιδέα του Αλέξανδρου Κακαβά, που έκανε και την αφήγηση, το σενάριο της Νατάσας Μποζίνη, μουσικός σύμβουλος είναι ο Θανάσης Συλιβός, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Αλέξανδρου Κακαβά και του Αδαμάντιου Πετρίτση.

Στο video μπορείτε να δείτε ολόκληρη την εκπομπή. Ευχαριστώ το φίλο Μάκη Ιωακειμίδη για τη μαγνητοσκόπηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates