7 ερμηνευτές στο «Σιωπηλό φεγγάρι» του Μανώλη Βελιτσιάνου

(ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ - ΑΚΟΥΣΤΕ) 14 νέα λαϊκά τραγούδια με τους Μαργαρίτη, Κοντογιάννη, Αδαμαντίδη, Κουρούση, Τσέρου, Μέρμηγκα και Ρέππα.

«Σιωπηλό φεγγάρι»


Πριν από λίγους μήνες κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του τραγουδοποιού Μανώλη Βελιτσιάνου, με 14 λαϊκά τραγούδια σε μουσική και στίχους δικούς του.

Τραγουδούν οι Γιώργος Μαργαρίτης, Δημήτρης Κοντογιάννης, Θέμης Αδαμαντίδης, Σοφία Τσέρου, Ντένια Κουρούση, Θοδωρής Μέρμηγκας και ο σολίστ του μπουζουκιού Δημήτρης Ρέππας.

Τα τραγούδια του cd


1) Λάθος πορευτήκαμε – Γιώργος Μαργαρίτης
2) Υπόγειες στοές – Δημήτρης Κοντογιάννης
3) Χρώματα του φθινοπώρου – Θέμης Αδαμαντίδης
4) Φασαρία στην πλατεία – Δημήτρης Κοντογιάννης
5) Κυμματισμένη ελπίδα – Σοφία Τσέρου
6) Σε καθρέφτες γυαλισμένους –Δημήτρης Ρέππας
7) Σε αέρικο σκοπό – Γιώργος Μαργαρίτης
8) Μοιάζεις με καταιγίδα –Ντένια Κουρούση
9) Αχρωμάτιστες εικόνες – Δημήτρης Κοντογιάννης
10) Ονειροπόλος – Θοδωρής Μέρμηγκας
11) Κόκκινη γραμμή – Δημήτρης Κοντογιάννης
12) Σκιές και παραστάσεις – Δημήτρης Ρέππας
13) Στα μονοπάτια της ψυχής – Θοδωρής Μέρμηγκας
14) Σιωπηλό φεγγάρι – Δημήτρης Κοντογιάννης

Έπαιξαν οι μουσικοί


Παναγιώτης Στεργίου (μπουζούκι στα 2, 3, 5, 6, 8, 10, 12, 13, κιθάρα στο 13), Μανώλης Καραντίνης (μπουζούκι στα 1, 4, 7, 9, 11, 14, μπαγλαμά στο 1), Μανώλης Κόττορος (βιολί στα 2, 4, 6, 7, 9), Δημήτρης Κοντογιάννης (κιθάρα σε όλα, εκτός από το 11, μπαγλαμά στα 3, 4, 8, 10, 14, λαούτο στο 5), Παντελής Τσιάλας (κιθάρα στα 2, 4, 6, 7, 9). Φωνητικά έκαναν η Ντένια Κουρούση στα 2, 3, 8, 9, 10, 11, 13, 14, η Σοφία Τσέρου στα 1, 4, 5, 6 και ο Δημήτρης Ρέππας στα 6, 12. Η ενορχήστρωση έγινε από τον Δημήτρη Κοντογιάννη, το programming από τον Παντελή Τσιάλα, το εξώφυλλο από την Μίλβα Πολυζώη και η παραγωγή από την «Μικρός Ήρως».

Λίγα λόγια για το cd


Το «Σιωπηλό φεγγάρι» είναι ο δέκατος δίσκος του Μανώλη Βελιτσιάνου, από το 1997 που μπήκε στη δισκογραφία. Έχει εκδώσει μάλιστα και τέσσερεις ποιητικές συλλογές. Σε αυτή τη δουλειά συνεργάστηκε με τον Δημήτρη Κοντογιάννη, που έκανε την ενορχήστρωση και επιμελήθηκε την παραγωγή.

Με λίγα λόγια, πρόκειται για μια αξιοπρεπή παραγωγή με σύγχρονα ερωτικά και κοινωνικά λαϊκά τραγούδια, με «άμεσο» στίχο, τραγουδισμένα από παλιούς και νεότερους, σημαντικούς ερμηνευτές και παιγμένα από ξεχωριστούς μουσικούς. Κάποιες ενστάσεις υπάρχουν βέβαια, όσον αφορά τον «φτωχό» σχετικά ήχο της ηχογράφησης, που σε κάποια σημεία θυμίζει «demo». Εικάζω όμως, πως ενδεχομένως να οφείλεται στην έλλειψη οικονομικών πόρων, για περισσότερες ηχητικές «πολυτέλειες». Αυτό βέβαια, δε μειώνει την αξία των τραγουδιών, που, χωρίς να φέρνουν τα πάνω - κάτω στο σύγχρονο λαϊκό τραγούδι, δεν προσβάλλουν την αισθητική του ακροατή. Τραγούδια γραμμένα με σημερινή ματιά στην κοινωνία, όπως, για παράδειγμα, το «Λάθος πορευτήκαμε» με τον Γιώργο Μαργαρίτη, με το οποίο ξεκινά ο δίσκος…
vel1

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates