Σαν σήμερα ο μεγάλος της slide κιθάρας…

Βαθιά ερμηνεία, το blues rock στα καλύτερα του, κι αυτό το «τρίξιμο» στις χορδές.
Στις 4 Μαρτίου του 1951 γεννήθηκε στο Μίντλεσμπρο της Αγγλίας ο Βρετανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Chris Rea.

Καλλιτέχνης με αυτό το «κάτι» και «δικό» του, και στο παίξιμο της κιθάρας, και στην δημιουργία και στην ερμηνεία.

Δεν μπορεί να τον πεις «Θεό» αλλά δεν μπορείς να αγνοήσεις τα χαρίσματά του και εντέλει να αντισταθείς στη μεστή γοητεία του…

Υπάρχει πολλή «ουσία» στον… Chris Rea, και μαζί το προνόμιο της αμεσότητας.

Αγαπητός πολύ στην Ελλάδα όπως και σε όλο τον πλανήτη, ειδικά μετά τα μισά του ’80 με το άλμπουμ του On the Beach και το υπέροχο ομότιτλο κομμάτι και βέβαια τα The Road to Hell (1989) -δισκάρα και κομματάρες και τα δύο ομώνυμα μέρη- και Auberge (1991).

Γενικά ο Rea μας έχει χαρίσει πολλά ωραία τραγούδια και νωρίτερα αλλά και στα χρόνια που ακολούθησαν: Fool (If You Think It’s Over, All Summer Long, Josephine, Let’s Dance, I Can Hear Your Heartbeat, Stainsby Girls, Driving Home for Christmas, Working on It, Tell Me There's a Heaven, Looking for the Summer, Winter Song, Nothing To Fear, Julia, If You Were Me (ντουέτο με τον Elton John).

Στη νέα χιλιετία τη θέση της Pinky (Fender Stratocaster) πήρε η ιταλιάνικη Bluey (Maranello), ίσως και λόγω τους πάθους του Rea για την Ferrari και τους αγώνες ταχύτητας.

Το 2016 ένα εγκεφαλικό δυσκόλεψε τις «μαγικές» κινήσεις των χεριών του αλλά το παλικάρι επανήλθε με το 24ο άλμπουμ του Road Songs for Lovers και περιοδεία.

Δυστυχώς όμως στην 35η εμφάνισή του, στις 9 Δεκέμβρη 2017 στο New Theatre Oxford, κατέρρευσε…

Χρόνια Πολλά, μεγάλε, και τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές ακούω τους δίσκους σου, και ομορφαίνει η μέρα μου.

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates