Η Ελληνίδα αστέρας του Μπόλιγουντ

(VIDEO) Η 28χρονη Έλλη Αβραμίδου βραβεύτηκε ως καλύτερη performer της χρονιάς.
Ελληνοσουηδέζα…με πατέρα ποντιακής καταγωγής. Η μητέρα της Maria Granlund, ηθοποιός, μεταξύ άλλων έχει παίξει στη διάσημη ταινία του Μπέργκμαν «Φάνι και Αλέξανδρος».

Τα υπόλοιπα τα περιγράφει η ίδια η Αβραμίδου, γνωστή στην Ινδία ως Elli AvrRam, σε άρθρο της Ιωάννας Φωτιάδη που δημοσιεύεται στο «Κ» της Καθημερινής (3/2/2019).

«Ήμουν μικρή όταν είδα για πρώτη φορά ένα Μπόλιγουντ τραγούδι στη σουηδική τηλεόραση και μαγεύτηκα…Ρώτησα να μάθω περί τίνος επρόκειτο, γιατί ήθελα και εγώ να χορεύω, να εκφράζομαι και να ντύνομαι έτσι, όπως αυτές οι κοπέλες…».

Στην εφηβεία η Αβραμίδου περνάει στο μόντελινγκ:

«Συνειδητοποίησα τότε πόσο πολύ μου άρεσε ο φακός…Την πρώτη φορά που ήρθα μαζί με τη μητέρα μου στο Μουμπάι, το 2012, έπαθα σοκ, καθώς περίμενα ότι οι φίλοι των φίλων που θα μας φιλοξενούσαν θα έμεναν σε κάποιο σπίτι όπως αυτά στις ταινίες του Μπόλιγουντ… Πολύ λίγοι όμως μπορούν να ζουν με τόση πολυτέλεια... Ζούσαν σε ένα διαμέρισμα… Εμένα μου αρέσει να ζω εδώ (στην Ινδία), οι άνθρωποι είναι καλοί και ανοιχτοί…».

Λίγο αργότερα ακολουθεί η πρόταση για να παίξει σε ταινία που σηματοδοτεί μια ανοδική πορεία. Το Sol Lions Gold Awards έρχεται για το βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Chama Chama» που γυρίστηκε για την ταινία «Fraud Saiyyan» και μετρά περί τα 100 εκατομμύρια «χτυπήματα».

Θα πει στο «Κ» η Ελληνοσουηδέζα καλλιτέχνης:

«Έχω γυρίσει συνολικά έξι ταινίες, δύο φιλμ μικρού μήκους, χορογραφίες και βιντεοκλίπ, έχω συμμετάσχει σε τηλεοπτικό σόου, ενώ τώρα κάνω τα γυρίσματα για τρεις σειρές στο Netflix και στο Αmazon prime…Το τραγούδι και ο χορός είναι αναπόσπαστα στοιχεία των ινδικών ταινιών…Είναι μία από τις πολλές διαφορές μεταξύ ινδικού και ευρωπαϊκού κινηματογράφου…»

Η Αβραμίδου θα υπογραμμίσει και τα κοινά σημεία της ελληνικής και της ινδικής μουσικής κουλτούρας:

«Ο ρυθμός και η μελωδία μοιάζουν τόσο πολύ με τα παλιά ελληνικά τραγούδια, ρεμπέτικα, σμυρναίικα και λαϊκά, μέσα στα οποία εγώ μεγάλωσα. Όλη η ζωή μας ήταν greek style, ακόμα και η Σουηδέζα μητέρα μου γνωρίζει ελληνικά και ποντιακά, τραγουδάει δε και μαγειρεύει ελληνικά… Αναζητώ πάντα το πλησιέστερο ποντιακό πανηγύρι. Άπαξ και πάω, δεν σταματώ να χορεύω…».

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates