70 + 2 κεράκια για την απόλυτη Blondie του ροκ

Η θρυλική ερμηνεύτρια των Blondie, η Ντέμπι Χάρι κλείνει την 1η Ιουλίου τα 72 της χρόνια.
01/07/2017
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ας θυμηθούμε 8 + 2 τραγούδια της που άφησαν εποχή!

Εκκεντρική, ιδιαίτερη, εμβληματική περσόνα του ροκ και πανκ κινήματος η Ντέμπορα Χάρι είχε πάντα αυτό το κάτι που την έκανε να ξεχωρίζει. Δεν είναι μόνο το εξαίσιο στυλ και οι εμφανίσεις της που άφηναν την σφραγίδα της στο πέρασμα της, ο χαρακτηριστικός τρόπος ερμηνείας της, το γεμάτο υποσχέσεις βλέμμα της, αλλά όλα αυτά μαζί σ ένα μοναδικό αυθεντικό πακέτο.

Η Ντέμπι Χάρι έδινε πάντα την εντύπωση ότι στη σκηνή δεν ήταν τίποτα άλλο από τον εαυτό της. Ότι τα υλικά κατασκευής της κάθε άλλο παρά imitation είναι κι εκείνη όχι ένα εμπορευματικό προϊόν που κάνει τα πάντα για χάρη του μάρκετινγκ, αλλά μια προσωπικότητα που διατηρεί τα ανθρώπινα στοιχεία της ακόμα και όταν χρειάζεται να αφήσει στην άκρη την καριέρα της. Το τελευταίο το απέδειξε το 1982 όταν χρειάστηκε να μείνει τρία χρόνια εκτός μουσικής, στο πλευρό του κιθαρίστα Κρις Στάιν με τον οποίο είχαν ιδρύσει το 1974 τους Blondie και συνδέονταν ερωτικά, όταν εκείνος προσβλήθηκε από μια σπάνια ασθένεια του δέρματος. Εκείνος τα κατάφερε τελικά, αλλά η σχέση τους δεν επιβίωσε. Οι δυο τους έμειναν για πάντα φίλοι. 
debbie-harry-200813-2-402.jpg
Αν και είχε πολλούς συντρόφους ωστόσο πριν τρία χρόνια περίπου σε συνέντευξη που έδωσε αποκάλυψε τη σεξουαλική της ταυτότητα λέγοντας ότι είναι bisexual και ότι προτιμάει το σεξ με τις γυναίκες κι αυτό γιατί «είναι πιο αισθησιακές από τους άνδρες».  

Η Ντέμπορα Χάρι είναι σήμερα μια γυναίκα που μεγαλώνει ωραία που αφήνει το χρόνο να φαίνεται πάνω της, πάντα με ευγένεια και αξιοπρέπεια. Εξακολουθεί να ακτινοβολεί μια φλόγα που ανατροφοδοτείται από την, χωρίς ηλικία, καρδιά της. 

Με αφορμή τα γενέθλια της θα θυμηθούμε 8+2 τραγούδια της που άφησαν εποχή και αναδεικνύουν την Ντέμπι Χάρι, το στυλ και την εκκεντρικότητα της: 

1) Blondie - Heart Of Glass

2) Blondie - One Way Or Another

3) Blondie – Rapture

4) Blondie- Call me

5) Blondie - Maria

6) Blondie - The Tide Is High

7) Blondie - Detroit 442

8) Blondie - Fun 

Και δύο ακόμα: 

Blondie - The Hardest Part. Μια καστανή έκδοση της απόλυτης ξανθιάς του ροκ. 

Blondie - Maria | Live in Sydney. Μια ηχογράφηση του 2010 με τη Ντέμπορα Χάρι να κρατάει γερά παρά τα 65 της χρόνια: 

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates