17 Απρίλη έφευγε στα 21 του ο «θεός» του rockabilly

Κι όμως παρά τη σύντομη ζήση του πρόλαβε ν’ αλλάζει το μουσικό τοπίο και να αποτελεί σημείο αναφοράς.
Στις 16 Απριλίου 1960 ο τραγουδοποιός και πολυμουσικός Eddie Cochran κατευθύνονταν στο Λονδίνο με σκοπό να αναχωρήσει για το Λος Άντζελες ύστερα από μια πετυχημένη περιοδεία στη Μεγάλη Βρετανία.

Στο ταξί, βρισκόντουσαν μαζί του η αρραβωνιαστικιά του Sharon Sheeley, ο υπεύθυνος της τουρνέ Pat Thompkins, ο τραγουδιστής Gene Vincent και φυσικά ο οδηγός. Η υπερβολική ταχύτητα και ένα κλαταρισμένο λάστιχο, τον έκαναν να χάσει τον έλεγχο, να βγει εκτός πορείας και να καταλήξει το όχημα πάνω σε ένα στύλο…

Όλοι επέζησαν, έστω και βαριές επιπτώσεις, ο Cochran έφυγε την επόμενη μέρα… Μοιραία το τελευταίο τραγούδι του που είχε κυκλοφορήσει το Μάρτη, "Three Steps to Heaven", θα ανέβαινε στο Νο1 των Αγγλικών charts…
EddieCochran2
Νωρίτερα ο νεαρός Αμερικανός είχε προλάβει να μπολιάσει το Rock and Roll με ευρηματικές «τεχνικές» και εκρηκτικές ερμηνείες. Μπροστάρικο μυαλό, απ’ τη στιγμή που εμφανίστηκε στην ταινία The Girl Can't Help It του 1956 ερμηνεύοντας το "Twenty Flight Rock" είχε μια πολύ ιδιαίτερη και μεστή σπορά: "C'mon, Everybody", "Somethin' Else", "Teenage Heaven", "Summertime Blues" κ.ά.

Η βιαστική φυγή συμβάλει στο μύθο… Όμως ο «τρόπος» του Cochran επηρέασε και επηρεάζει ακόμη και σήμερα πολλούς. Γι’ αυτό και τα τραγούδια του επανακυκλοφορούν και επαναηχογραφούνται από πλήθος κατοπινών συναδέλφων του, δίχως να χάνουν τη «μυστική» μαγεία τους.

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates