Σύσκεψη στο Υ.ΕΘ.Α για την υπερπτήση του τουρκικού ελικοπτέρου επάνω από τη Ρω

Όπως είναι γνωστό τουρκικό ελικόπτερο πραγματοποίησε εχθές, περί τις 22.30, χαμηλή πτήση επάνω από το νησάκι Ρω, πλησίον του Καστελλόριζου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Οι ειδικές δυνάμεις που εδρεύουν στο νησί αναχαίτισαν αποτελεσματικά το ελικόπτερο με προειδοποιητικά τροχιοδεικτικά πυρά.


Οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ παρακολουθούσαν από την πρώτη στιγμή το περιστατικό, ενώ το πρωί της Τρίτης συγκλήθηκε και σύσκεψη στο Υ.ΕΘ.Α, ώστε να εξετασθούν και να αποτυπωθούν λεπτό προς όλα τα σημεία της τουρκικής παραβίασης.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν όλα τα ανώτατα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η Ρω ή Άγιος Γεώργιος, είναι νησίδα που βρίσκεται στα δυτικά του Καστελόριζου και σε απόσταση μόλις 5.600 μ. από τις τουρκικές ακτές.

Η Ρω έγινε γνωστή στο πανελλήνιο όταν ο Φρέντυ Γερμανός «ανακάλυψε» και παρουσίασε στην εκπομπή του, στα μέσα της δεκαετίας του ‘70 την ξακουστή Κυρά της Ρω,την  μοναδική κάτοικο του νησιού για πολλά χρόνια. 

Η Δέσποινα Αχλαδιώτου ύψωνε στο νησί κάθε μέρα για δεκαετίες την ελληνική σημαία, μέχρι το 1982 οπότε και απεβίωσε.
kyra tis Ro 440x330 744x558
Τον Αύγουστο του 1975, ο Τούρκος δημοσιογράφος Ομάρ Κασάρ συνεπικουρούμενος από δύο ακόμα άτομα, εκμεταλλευόμενος την ολιγοήμερη απουσία της Δέσποινας Αχλαδιώτου για λόγους υγείας, αποβιβάστηκε στην Ρω και τοποθέτησε πάνω σ' ένα κοντάρι 4 μέτρων την τουρκική σημαία. 

Η Κυρά της Ρω την κατέβασε αμέσως, όταν γύρισε και ύψωσε πάλι τη γαλανόλευκη. Στο παρακάτω video ο Φρέντυ Γερμανός θυμάται την κυρά της Ρω:

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!