Το «Singin' In The Rain» σε διαφημιστικό της Burberry

Μία διαχρονική επιτυχία σε μία σύγχρονη εκτέλεση.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
16/01/2021

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Δέσποινα Ψυλλάκη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Το τραγούδι «Singin’ In The Rain», σε στίχους του Arthur Freed και μουσική του Nacio Herb Brown, κυκλοφόρησε το 1929, αλλά η ημερομηνία της πρώτης του εκτέλεσης είναι άγνωστη.

Έγινε ευρέως γνωστό με την μεγάλη επιτυχία της ομώνυμης ρομαντικής ταινίας μιούζικαλ του 1952, σε σκηνοθεσία των Gene Kelly και Stanley Donen και χορογραφία του Gene Kelly, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο ίδιος με τον Donald O'Connor και την Debbie Reynolds.

Η πολυβραβευμένη ταινία αποτέλεσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία και έχει χαρακτηριστεί ως η καλύτερη ταινία μιούζικαλ όλων των εποχών.

Όσο για το τραγούδι «Singin’ In The Rain», στη μαγευτική εκτέλεση του Gene Kelly, έγινε παγκόσμια επιτυχία και αξιολογήθηκε στο Νο. 3 στη λίστα του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου «AFI’s 100 Years …. 100 Songs»:

1200px Singin in the Rain 1952 poster
Το τραγούδι «Singin’ In The Rain» αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες που προχώρησαν σε επιτυχημένες διασκευές, όπως π.χ. η διασκευή του Taco, που κυκλοφόρησε με το ντεμπούτο άλμπουμ του «After Eight» το 1982:


Στις μέρες μας, που το πασίγνωστο τραγούδι συμπληρώνει σχεδόν 100 χρόνια από την δημιουργία του, ο οίκος μόδας Burberry επέλεξε μία σύγχρονη διασκευή του για την προώθηση της κολεξιόν «Χειμώνας 2020 - 2021».

Δείτε το διαφημιστικό της Burberry με τη διασκευή του τραγουδιού «Singin’ In The Rain»:

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!