Τι έκαναν οι σελέμπριτι - υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Ηθοποιοί, τραγουδιστές κλπ δεν τράβηξαν με μια εξαίρεση
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
27/05/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αρκετοί ήταν για μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση οι διάσημοι που ζήτησαν την ψήφο των πολιτών. Οι περισσότεροι όμως δεν κατάφεραν να εκλεγούν, με εξαίρεση τον Αλέξη Γεωργούλη που φαίνεται ότι κερδίζει μια από τις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές βρέθηκε η Πέγκυ Σταθακοπούλου. Η ηθοποιός ωστόσο, παρέμεινε αρκετά χαμηλά σε σταυρούς με αποτέλεσμα να μην εκλέγεται.

Η πιο προβεβλημένη ίσως υποψηφιότητα ηθοποιού, ήταν εκείνη του Αλέξη Γεωργούλη. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να υπέστη δεινή ήττα στις ευρωεκλογές, ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης όμως κατάφερε να συγκεντρώσει τους απαραίτητους σταυρούς προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην επόμενη ευρωβουλή. Με 60.713 σταυρούς, στο 75% της ενσωμάτωσης, ο Αλέξης Γεωργούλης εκλέγεται πέμπτος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα ακόμη λαμπερό όνομα της showbiz που επιστράτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου. Αντίθετα ωστόσο με τον Αλέξη Γεωργούλη, η πρώην παίκτρια του Fame Story και τραγουδίστρια βρέθηκε στην 14η θέση στη λίστα του κυβερνώντος κόμματος με βάση τους σταυρούς προτίμησης και φυσικά δεν εκλέγεται.

Ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης Σάκης Αρναούτογλου και αδερφός του παρουσιαστή Γρηγόρη Αρναούτογλου, αποφάσισε να πολιτευθεί με το ΚΙΝΑΛ για την ευρωβουλή. Αν και βρέθηκε στους πέντε δημοφιλέστερους στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος με 19.572 σταυρούς δεν χρίζεται ευρωβουλευτής σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, καθώς το ΚΙΝΑΛ αναμένεται να εκλέξει δύο υποψήφιους.

Η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή ανακοίνωσε από πολύ νωρίς πως θέτει υποψηφιότητα για τις ευρωεκλογές με το ΚΚΕ. Η κυρία Διγενή συγκέντρωσε 14,986 σταυρούς και όπως όλα δείχνουν έρχεται τρίτη στο ψηφοδέλτιο του κομμουνιστικού κόμματος, κάτι που σημαίνει πως δεν εκλέγεται στην επόμενη ευρωβουλή.

Με το ΚΚΕ όμως κατέβηκε σε αυτές τις ευρωεκλογές και η ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη, η οποία βρίσκεται μια θέση πιο κάτω (στην τέταρτη θέση) από την Σεμίνα Διγενή στους σταυρούς. Ως εκ τούτου, ούτε η κυρία Καφαντάρη φαίνεται να εξασφαλίζει την εκλογή της στις ευρωεκλογές.

Ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Γιάνη Βαρουφάκη και ήταν υποψήφιος με το ΜέΡΑ25 σε αυτές τις ευρωεκλογές. Ωστόσο, βρίσκεται δεύτερος σε σταυρούς, πολύ πίσω από τη νυν ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα που για την ώρα φαίνεται να εκλέγεται και στην επόμενη ευρωβουλή.

Με ένα φανταχτερό όνομα από τον χώρο της τηλεόρασης όμως κατέβηκε στις ευρωεκλογές και η ΕΝ. ΚΕΝ. του Βασίλη Λεβέντη. Ο Κώστας Σόμμερ συγκέντρωσε 1.798 σταυρούς και βρίσκεται τρίτος στο ψηφοδέλτιο του κόμματος που ούτως ή άλλως καταγράφει ποσοστό μόλις 1,46% και δεν εκλέγει ευρωβουλευτή.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!