Ίντρις Έλμπα: Προτιμώ τον ρόλο του Luther από του Τζέιμς Μποντ

Συνέντευξη στο Esqire
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Ίντρις Έλμπα μίλησε για την εμπειρία του με την πανδημία της Covid-19 και για τις επίμονες φήμες που τον συνδέουν με την κινηματογραφική σειρά Τζέιμς Μποντ.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Harder They Fall» φωτογραφήθηκε για το νέο εξώφυλλο του τεύχους Οκτωβρίου/Νοεμβρίου του «Esquire» και στη συνέντευξή του αποκαλύπτει ότι όταν διαγνώσθηκε θετικός στην Covid-19 οι αντιδράσεις των γύρω του τον αιφνιδίασαν.

«Οι άνθρωποι που με αγαπούσαν τη μια στιγμή με μίσησαν απολύτως την άλλη στιγμή. Ήταν σαν να έλεγαν: "Λες ψέματα, πληρώνεσαι". Κανείς δεν με πίστευε πραγματικά» αναφέρει ο Άγγλος ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός.

«Ήταν πραγματικά μια δύσκολη στιγμή. Κοιτάζετε έναν άνθρωπο που είναι πολύ ευγνώμων. Κοιτάζετε έναν άνθρωπο που αντανακλά πολύ αυτό που συνέβη τους τελευταίους 18 μήνες. Κοιτάζετε έναν άνθρωπο που δεν έχει πραγματικά χρόνο για χάσιμο προσποιούμενος ότι δεν είναι αυτό που είναι» σημειώνει.

«Φαίνεται εκπληκτικά από έξω, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν δημόσια και δεν είναι διασκεδαστικά. Δεν μου επιτρέπεται να βγω απλώς να μεθύσω και να κάνω φασαρία και να με διώξουν από μια παμπ και μετά να αισθανθώ άσχημα την επόμενη μέρα. Μέρος των καθηκόντων μου είναι να δίνω το παράδειγμα» τονίζει.
1 1633538264
Ο Έλμπα μιλά επίσης για την απώλεια που ένιωσε όταν ο πατέρας του Ουίνστον πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα το 2013.

«Η μεγαλύτερη απώλεια που είχα ποτέ ήταν να βλέπω τον πατέρα μου να πεθαίνει» θυμάται. «Θυμάμαι ένα βαθύ συναίσθημα που είχα μετά από αυτό, που έλεγε: "Δεν υπάρχει τίποτα μετά την ημέρα που θα πεθάνεις"» τονίζει.

Αναφερόμενος στα ρατσιστικά σχόλια τα οποία έχει εισπράξει σχετικά με την ερμηνεία συγκεκριμένων ρόλων ο Έλμπα λέει: «… συνέβη σε πολλά διαφορετικά σχήματα και μορφές. Όταν πήρα τον ρόλο του Heimdall στις ταινίες της Marvel, υπήρξε μια πραγματική κατακραυγή από μια σέκτα θαυμαστών».

«Από μια άποψη, υπάρχει μια λογική: Είναι Σκανδιναβός. Δεν πρέπει να τον υποδύεται μαύρος. Αλλά από μια άλλη σέκτα έλεγαν: "ο Ίντρις Έλμπα είναι αηδιαστικός, δεν είναι ο *** Τζέιμς Μποντ, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ο Τζέιμς Μποντ"» αναφέρει και προσθέτει: «Ήταν μίσος. Αν φτάνεις σε ένα επίπεδο όπως το δικό μου, δεν μπορώ να κάθομαι εδώ και να ανησυχώ για κάποιον που γράφει με ψευδώνυμο: "Ο Ίντρις είναι μαύρος, δεν πρέπει να παίζει"».

«Δεν με νοιάζει. Δεν πρέπει να με νοιάζει αυτό. Επιπλέον, είμαι σκληραγωγημένος. Είμαι αρκετά μεγάλος και σκληρός για να ξέρω ότι σε αγαπούν, μετά σε μισούν και μετά σε αγαπούν ξανά ».

Μετά την πρεμιέρα της νέας ταινίας Τζέιμς Μποντ «No Time to Die», ο Έλμπα είπε σε δημοσιογράφο: «Όχι, δεν θα γίνω ο Τζέιμς Μποντ». Στη συνέντευξή του στο περιοδικό εξηγεί: «Αστειεύομαι, αλλά αυτή είναι η απάντησή μου στον Μποντ. O «Luther» είναι ο μεγάλος μου χαρακτήρας που ζει στον ίδιο χώρο με τους Μπουρν και Μποντ στον κόσμο. Όχι από άποψη κατασκοπευτικών ταινιών ή κατασκοπείας, αλλά αυτός είναι ένας χαρακτήρας που πολεμά το κακό και δεν θα τον σταματήσει τίποτα να το κάνει. Και τον δημιουργήσαμε από την αρχή. Εγώ και ο Νιλ Κρος όντως σκάψαμε βαθιά στις καρδιές μας για να δημιουργήσουμε τον John Luther. Και ποτέ δεν ήμουν πιο ευγνώμων για έναν χαρακτήρα που συνεχίζει να υπάρχει. Τον αγαπώ. Και είναι δύσκολο να τον υποδυθείς».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!