Η Lizzo φωτογραφήθηκε για νέο εξώφυλλο της Vogue

Στη συνέντευξη αναφέρεται και στο κίνημα Black Lives Matter
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
28/09/2020

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ελένη Αντωνίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Lizzo φωτογραφήθηκε για νέο εξώφυλλο της Vogue, του τεύχος του Οκτωβρίου με ένα λαμπερό κόκκινο φόρεμα Valentino.

Στη συνέντευξη της, η τραγουδίστρια μιλάει για τη νέα μουσική της, καθώς και για το κίνημα Black Lives Matter, τις επερχόμενες εκλογές και εξηγεί γιατί απορρίπτει την ετικέτα «body positive» (θετική αντιμετώπιση όλων των σωμάτων).

Μόλις πέρυσι, η Lizzo μετακόμισε από το ενός υπνοδωματίου δωμάτιό της σε ένα σπίτι με το δικό του στούντιο ηχογραφήσεων. Αστειεύεται ότι πριν μετακομίσει, νόμιζε ότι χρειαζόταν «τουλάχιστον 2,5 λευκά αγόρια για να φτιάξει ένα τραγούδι». Τώρα, εργάζεται στη μηχανική ήχου, παράγει και εκτελεί ένα νέο άλμπουμ από την άνεση του σπιτιού της. «Πρέπει να τελειώσω τα τραγούδια. Θα είναι καλό, όμως ... Θα είναι καλό» λέει.

LIZZO VOGUE COVER
Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ράπερ αναφέρεται επίσης στο κίνημα Black Lives Matter και την εμπειρία της ως μαύρη γυναίκα στην Αμερική. «Ο πατέρας μου με δίδαξε πολύ νωρίς για το τι είναι ο μαύρος σε αυτήν τη χώρα. Όταν έμαθα για τον Έμετ Τιλ, ήμουν τόσο μικρή. Και δεν έχω ξεχάσει ποτέ το πρόσωπό του» είπε, αναφερόμενη στο βάναυσο λιντσάρισμα του 14χρονου Τιλ, ενός μαύρου αγοριού, το 1955. Όταν ο 12χρονος Ταμίρ Ράις πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία το 2014, η Lizzo έγραψε το My Skin (Το δέρμα μου), αναφορά στον αγώνα της τραγουδίστριας να αποδεχθεί πλήρως τον εαυτό της.

Lizzo Vogue 4
Η Lizzo ενθαρρύνει επίσης τους πολίτες να ψηφίσουν, προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε νομοθετικές αλλαγές, «όχι σε μια προσωρινή λύση σε ένα βαθιά ριζωμένο, συστημικό ζήτημα».

Αν και το «body positive» είναι κεντρικό στο μήνυμα της Lizzo, επισημαίνει ότι, από ορισμένες απόψεις, ο όρος έχει γίνει εμπορική λέξη-κλειδί και προσθέτει:

«Τώρα, βλέπεις το hashtag «body positive »και βλέπεις κορίτσια με μικρότερο σκελετό, κορίτσια με μεγαλύτερες καμπύλες… Χαίρομαι που αυτή η συζήτηση είναι πλέον κυρίαρχη τάση. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι πώς τα άτομα για τα οποία δημιουργήθηκε αυτός ο όρος δεν επωφελούνται από αυτόν. Ξέρετε, κορίτσια που είναι στο κλαμπ του νούμερου 18 plus».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!