Γούντι Άλεν: Κανείς δεν θέλει να εκδόσει τα απομνημονεύματα του

Δεν βρίσκει εκδοτικό οίκο
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
03/05/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο βραβευμένος με Όσκαρ αμερικανός σκηνοθέτης Γούντι Άλεν, ο οποίος έχει δεχτεί έντονη κριτική στη βιομηχανία του κινηματογράφου εξαιτίας των καταγγελιών ότι κακοποίησε σεξουαλικά την θετή κόρη του, δυσκολεύεται να κλείσει συμφωνία με κάποιον εκδοτικό οίκο για την έκδοση των απομνημονευμάτων του, έγραψε χθες η The New York Times.

Οι επικεφαλής τεσσάρων μεγάλων εκδοτικών οίκων, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας, είπαν στην εφημερίδα ότι ένας ατζέντης του Άλεν έστειλε σε όλους τους ένα αντίγραφο τον περασμένο χρόνο, αλλά κανένας τους δεν προχώρησε σε προσφορά. Μάλιστα κάποιοι, όπως οι ίδιοι δήλωσαν στην εφημερίδα, αρνήθηκαν ακόμη και να διαβάσουν το υλικό.

Οι πέντε μεγάλοι αμερικανοί εκδοτικοί οίκοι-- HarperCollins, Hachette, Macmillan, Simon & Schuster και Penguin Random House--δεν απάντησαν στο αίτημα του AFP να σχολιάσουν το δημοσίευμα. Ούτε όμως και ο ατζέντης του Άλεν.

Από την έναρξη του κινήματος #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και των σεξουαλικών επιθέσεων, η κατηγορία εις βάρος του Άλεν που διατυπωνόταν επί δεκαετίες ότι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός είχε κακοποιήσει σεξουαλικά την θετή του κόρη Ντίλαν Φάροου όταν εκείνη ήταν επτά χρονών στις αρχές της δεκαετίας του΄90, επανήλθε στο προσκήνιο.

Έπειτα από δύο διαφορετικές έρευνες που διήρκεσαν μήνες ο ίδιος απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες, οι οποίες διατυπώθηκαν για πρώτη φορά από την τότε σύντροφό του Μία Φάροου, και αρνείται συστηματικά τις κατηγορίες.

Αλλά η Ντίλαν, η οποία σήμερα είναι ενήλικη, επιμένει ότι κακοποιήθηκε και έχει τη στήριξη της μητέρας και του αδελφού της.

Η δημόσια εικόνα του Άλεν δέχτηκε ακόμη ένα πλήγμα τον περασμένο χρόνο όταν σε μια συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό της Αργεντινής δήλωσε ότι θα έπρεπε να είναι το πρόσωπο της αφίσας για το κίνημα #MeToo.

"Εγώ που κατηγορήθηκα μόνο από μια γυναίκα σε μια υπόθεση επιμέλειας παιδιού, η οποία διερευνήθηκε και αποδείχτηκε ψευδής--τσουβαλιάζομαι με αυτούς τους ανθρώπους", είπε τότε στο δίκτυο Canal 13.

Πολυάριθμοι ηθοποιοί, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί με τον Άλεν, έχουν αποστασιοποιηθεί από εκείνον και έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν ξανά μαζί του.

Νωρίτερα φέτος ο Άλεν κατέθεσε αγωγή ζητώντας αποζημίωση 68 εκατομμυρίων δολαρίων εις βάρος της Amazon για αθέτιση συμβολαίου, κατηγορώντας την ότι ματαίωσε μια συμφωνία για την κινηματογραφική μεταφορά των ισχυρισμών της Ντίλαν Φάροου.

Η Amazon επιβεβαίωσε ότι ακύρωσε τη συμφωνία επικαλούμενη "τις ενέργειες του Άλεν και τις κατακλυσμιαίες επιπτώσεις τους", ενώ η δίκη για την υπόθεση πιθανόν να γίνει του χρόνου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!