Αντιδράσεις για την εμφάνιση της Νίκι Μινάζ στη Σαουδική Αραβία

«Θα έρθει να κουνήσει τα οπίσθιά της»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
04/07/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Αμερικανίδα ράπερ Νίκι Μινάζ θα δώσει συναυλία για πρώτη φορά στη Σαουδική Αραβία αυτόν τον μήνα, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές ενός φεστιβάλ, πυροδοτώντας ποικίλες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι ενώ το υπερσυντηρητικό βασίλειο προσπαθεί να παρουσιάσει μια πιο φιλελεύθερη εικόνα.

Γνωστή για τις επιτυχίες της, που φθάνουν συχνά στην κορυφή των δημοφιλέστερων κομματιών στις ΗΠΑ, αλλά και τις εμφανίσεις της, όπως και τους στίχους των τραγουδιών της και των βίντεο κλιπ της, η Νίκι Μινάζ θα βγει στη σκηνή στη Τζέντα στις 18 Ιουλίου, σύμφωνα με τους οργανωτές του φεστιβάλ Jeddah Season.

Ο Βρετανός ποπ τραγουδιστής Λίαμ Πέιν και ο Αμερικανός DJ Στιβ Αόκι θα εμφανιστούν επίσης στο φεστιβάλ, το οποίο θα αναμεταδοθεί από το μουσικό τηλεοπτικό δίκτυο MTV.

«Θα είναι πολύ δραστήρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα ποστάρει σε απευθείας σύνδεση από τη σκηνή και το ξενοδοχείο στην Τζέντα. Όλος ο κόσμος θα γνωρίζει ότι η Νίκι Μινάζ προσγειώθηκε στη Σαουδική Αραβία» δήλωσε περιχαρής ο Ρόμπερτ Κουίρκ, εκ των διοργανωτών της όλης εκδήλωσης, όπως έγραψε η τοπική εφημερίδα Arab News.

Η άφιξη της τραγουδίστριας στη Σαουδική Αραβία, μια χώρα όπου απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ και επιβάλει πολύ αυστηρούς κοινωνικούς κανόνες, γίνεται σε μια χρονική στιγμή όπου ο πανίσχυρος πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιχειρεί να λανσάρει ένα κίνημα φιλελευθεροποίησης, το οποίο μεταφράζεται από το άνοιγμα κινηματογράφων και τη διεξαγωγή συναυλιών ή μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Η ανακοίνωση της συναυλίας έγινε δεκτή με δέος από πολλούς νέους, σε μια χώρα όπου τα δύο τρίτα του πληθυσμού είναι κάτω των 30 ετών.

«Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα» ήταν το μήνυμα ενός χρήστη μέσου κοινωνικής δικτύωσης, συνοδευόμενο από μια φωτογραφία της τραγουδίστριας.

Εντούτοις, προκάλεσε την αντίδραση των πιο συντηρητικών φωνών της κοινής γνώμης.

«Θα έρθει να κουνήσει τα οπίσθιά της και να ερμηνεύσει τα τραγούδια της με τα οποία δοξάζει το σεξ (…) και κατόπιν όλοι θα μου πουν να φοράω την αμπάγια (το παραδοσιακό ένδυμα που καλύπτει όλο το γυναικείο σώμα). Τι είναι αυτό ακριβώς;» λέει με οργή μια νεαρή γυναίκα σε ένα βίντεο που ανήρτησε στο Twitter.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!