Χρυσώνεται και η 2η Συνάντηση του Κορκολή με τον Μίκη!

Δύο μόλις μήνες μετά την κυκλοφορία του έργου «Συνάντηση ΙΙ» έρχεται και η απονομή χρυσού δίσκου μαζί με μια ξεχωριστή συναυλία.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Δύο μήνες από την πρώτη παρουσίαση του έργου «Συνάντηση ΙΙ» με το δημιουργικό «άγγιγμα» του Στέφανου Κορκολή σε έργα του Μίκη Θεοδωράκη στη σκηνή του Ιανού, έρχεται στον ίδιο χώρο η απονομή του χρυσού δίσκου και μαζί μια ξεχωριστή συναυλία.

Σε δύσκολους καιρούς τόσο για τον τόπο μας αλλά και για τη δισκογραφία το διπλό cd «Συνάντηση ΙΙ» με «σχεδόν» άγνωστα έργα του μεγάλου μας μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη αγκαλιάζεται από τον κόσμο και γίνεται «κόντρα» στο γκρίζο τοπίο χρυσό!

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 9.30 το βράδυ σημαντικοί άνθρωποι των τεχνών, των γραμμάτων και του τύπου, θα τιμήσουν την εκδήλωση με την παρουσία τους, η οποία θα είναι και μία μουσική εκδήλωση! Ο Στέφανος Κορκολής και η Σοφία Μανουσάκη θα ερμηνεύσουν ζωντανά κάποια από τα έργα που συμπεριλαμβάνονται στη «Συνάντηση ΙΙ».

Είσοδος ελεύθερη
Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στο Ianos Radio

Ερμηνεία τραγουδιών: Σοφία Μανουσάκη
Πιάνο: Στέφανος Κορκολής
Βιολοντσέλο: Μαριλίζα Παπαδούρη
Ξύλινα πνευστά: Βασίλης Δεφίγγος
Για τον δίσκο θα μιλήσει ο κριτικός και ιστορικός μουσικής Γιώργος Μονεμβασίτης

Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ | ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΙ»

Ερμηνεία τραγουδιών: ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

Σπουδαία έργα του μεγάλου μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη, σε ενορχηστρώσεις και μεταγραφές του Στέφανου Κορκολή και ερμηνεία της Σοφίας Μανουσάκη,

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο κύκλος τραγουδιών Μίκη Θεοδωράκη «Μια Θάλασσα Γεμάτη Μουσική» (σε ποίηση Δήμητρας Μαντά) όπως επίσης και οι «Χαιρετισμοί» (σε ποίηση Γιάννη Θεοδωράκη, Αγγελικής Ελευθερίου και Μίκη Θεοδωράκη). Δύο έργα που ανήκουν στα Προδομένα Έργα, όπως ο ίδιος ο συνθέτης τα αποκαλεί, της περιόδου 1980 - 2000. Επίσης υπάρχει και το αριστουργηματικό έργο με τίτλο «Μικρή Σουίτα για Πιάνο» σε μία από τις σπάνιες ηχογραφήσεις του.

Ο Μίκης Θεοδωράκης εμπιστεύθηκε για τις ενορχηστρώσεις και τις μεταγραφές των έργων στον «πρεσβευτή» της μουσικής του, όπως ο ίδιος έχει αποκαλέσει δημόσια, τον διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη Στέφανο Κορκολή.

Να σημειωθεί πως η Σοφία Μανουσάκη που ερμηνεύει τα τραγούδια ξεκίνησε την καριέρα της, μόλις πριν δύο χρόνια ερμηνεύοντας Μίκη Θεοδωράκη στην πρώτη «Συνάντηση» τους με τον Στέφανο Κορκολή που επίσης χρυσώθηκε.

Η «Συνάντηση ΙΙ» κυκλοφορεί σε πολυτελή κασετίνα από την Panik Platinum.

Γι αυτό το διπλό CD ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε:

Αγαπητοί μου Σοφία και Στέφανε,

Η συγκίνηση και η χαρά μου για το νέο CD είναι μεγάλη. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου για το νέο υπέροχο δώρο που μου προσφέρατε.

Θέλω να ελπίζω ότι το κοινό, διεθνές και προ παντός ελληνικό, θα εκτιμήσει την αναγέννηση αυτών των δύο ξεχασμένων κύκλων τραγουδιών μου, όχι μόνο για την υψηλή στάθμη του μεγάλου ταλέντου σας αλλά και για το υψηλό σας ήθος.

Σας ευχαριστώ και σας χαιρετώ με αγάπη.

Μίκης Θεοδωράκης
28.10.2016

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!