Χρίστος Τσιαμούλης: «Ωδή Μωϋσέως»

Ο καταξιωμένος δημιουργός επιστρέφει με έναν εξαιρετικό, ιδιαίτερο δίσκο
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Kυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Χρίστου Τσιαμούλη «Ωδή Μωϋσέως» σε ποίηση του μακαριστού Γέροντος Μωυσέως Αγιορείτου και του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού.

Τραγουδούν οι Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μπάσης, Σοφία Παπάζογλου, Φωτεινή Δάρρα, Καίτη Κουλλιά και ο συνθέτης. Με συμμετοχή καταξιωμένων μουσικών και σε ενορχήστρωση από τον Θεόδωρο Κοτεπάνο. Παραγωγή: Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός συνθέτης Χρίστος Τσιαμούλης ασχολείται με το Άγιον Όρος. Ήδη το 1991 είχε εκδώσει το «Άθως ο εμός», το οποίο σηματοδότησε την εποχή του.
Afisa Odi Moiseos
Ο ίδιος ο συνθέτης λέει για την νέα αυτή δουλειά του:

Οι όμορφες Αγιορείτικες εικόνες, που ξεπηδούν μέσα από τις ασκητικές και μοναχικές του εμπειρίες, μου ήταν γνώριμες και αγαπητές, μέσα από τις συνεχείς επισκέψεις μου στο περιβόλι της Παναγιάς. Έντυσα λοιπόν με Ελληνοπρεπείς μελωδίες τον σοφό και εμπνευσμένο λόγο του Γέροντος Μωυσέως και του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού, και αυτός έγινε τραγούδι για να μπει από τα χείλη στις καρδιές και να ριζώσει. Και καθώς μας πλημμυρίζουν ένθεα αισθήματα, ανταποδίδουμε με «Ωδές πνευματικές» την ευγνωμοσύνη μας στον ουράνιο Πατέρα μας για τις πλούσιες δωρεές Του.

Στα ποιήματα που υπάρχουν αναφορές στο Άγιον Όρος, την Παναγία, τους Αγίους, τις Οσιακές μορφές, βλέπουμε την κίνηση της ταλαιπωρημένης καρδιάς για να φτάσει στο λιμάνι της Θεϊκής Αγκαλιάς. Δεν υπάρχει σε αυτά ίχνος έπαρσης, αγανάκτησης, ξεσπάσματος ή διεκδίκησης δικαιωμάτων. Όλη αυτή η πορεία ακολουθεί τον δρόμο της ησυχίας, της μετάνοιας, της αληθινής Αγάπης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε συνέντευξη του Χρίστου Τσιαμούλη για το δίσκο ΕΔΩ

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!