Ο Χρήστος Παπαδόπουλος στο Balkan Festival

O «δικός» μας μπουζουκίστας και συνθέτης Χρήστος Παπαδόπουλος εμφανίστηκε στο Balkan Festival.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μαζί με κορυφαίες προσωπικότητες της μουσικής σκηνής των Βαλκανίων, όπως η ξακουστή «βασίλισσα των τσιγγάνων» Esma Redžepova, ο περίφημος σολίστας του καβάλ Theodosii Spassov, o Georgi Christov, η Irma Libohova και άλλους ονομαστούς καλλιτέχνες, έδωσε το παρών στο Balkan Festival και o «δικός» μας μπουζουκίστας και συνθέτης Χρήστος Παπαδόπουλος.

Στην πόλη των Σκοπίων, πρωτεύουσα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ο Χρήστος Παπαδόπουλος συνοδευόμενος από μια εξαίρετη συμφωνική ορχήστρα που αποτελείτο από 60 μουσικούς από την Τουρκία, το Κοσσυφοπέδιο, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη και την Αλβανία απέσπασε θετικές εντυπώσεις και κολακευτικά σχόλια.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε στις αρχές του Σεπτέμβρη από την τουρκική Εθνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση TRT -η οποία και αναμετάδωσε «ζωντανά» την εκδήλωση- με σύνθημα «Από τους Βαλκανικούς Πολέμους στα Βαλκάνια της Ειρήνης». Στόχος του φεστιβάλ η μουσική «γνωριμία» και «επαφή» των λαών των Βαλκανίων.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος έπαιξε και ερμήνευσε το «Αρχιπέλαγος», δυνατή επιτυχία του μέσα από το soundtrack της ομότιτλης τηλεοπτικής σειράς, σε στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη που είχαν τραγουδήσει σε πρώτη εκτέλεση ο Πασχάλης Τερζής με τη Μαρίνα Μανωλάκου.

Να σημειώσουμε πως το τραγούδι είναι πασίγνωστο στη Βαλκανική και στην Τουρκία καθώς έχει γνωρίσει απανωτές επανεκτελέσεις από καλλιτέχνες των γειτονικών χωρών.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!