Χρήστος Νικολόπουλος: Συναυλία - Αφιέρωμα με Νταλάρα, Μακεδόνα & Στρατηγού

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, για καλό σκοπό.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ παρουσιάζουν τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 20.30 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, τον μεγάλο λαϊκό συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο σε μια συναυλία - αφιέρωμα, σε ενορχήστρωση και μουσική διεύθυνση Χάρη Ανδρεάδη.

Μαζί του οι Γιώργος Νταλάρας, Κώστας Μακεδόνας και Ασπασία Στρατηγού.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος είναι ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες στην ιστορία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, με πλούσια δισκογραφία και συνεργασίες με τους σπουδαιότερους Έλληνες ερμηνευτές όπως τους Πόλυ Πάνου, Γιάννη Πουλόπουλο, Στράτο Διονυσίου, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Χάρις Αλεξίου, Γιώργο Νταλάρα, Πασχάλη Τερζή, Μητροπάνο, Μητσιά, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Κατερίνα Κούκα, Στέλιο Διονυσίου κ.ά.

Ο Νικολόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του ’60 κοντά στους τελευταίους ρεμπέτες (Βασίλη Τσιτσάνη, Γιάννη Κυριαζή, Γιάννη Παπαϊωάννου, Μάρκο Βαμβακάρη, κ.ά.). Πολύ νέος άρχισε να παίζει στα νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας ως δεξιοτέχνης του μπουζουκιού τις μεγάλες επιτυχίες της εποχής μαζί με τον Γιώργο Ζαμπέτα, τον Στέλιο Ζαφειριού και άλλους μεγάλους εκείνης της περιόδου. Σύντομα βρέθηκε δίπλα στον Στέλιο Καζαντζίδη και τη Μαρινέλλα. Το 1968 άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια: «Νυχτερίδες κι αράχνες», «Απόψε σε έχω στην αγκαλιά μου», «Νύχτα στάσου».

Για περισσότερα από 40 χρόνια έχει συμμετάσχει με το μπουζούκι του ενεργά σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής δισκογραφίας και έχει στο ενεργητικό του περισσότερα από 20.000 τραγούδια σε πολλούς δίσκους, συλλογές, κλπ. Τα τραγούδια που έχει γράψει ο ίδιος ξεπερνούν τα 1.900, ανάμεσα τους μεγάλες επιτυχίες που έχουν κάνει ρεκόρ πωλήσεων, όπως τα: «Αγριολούλουδο», «Υπάρχω», «Ο τραγουδιστής», «Εγώ θα σου μιλώ με τα τραγούδια μου», «Με σκότωσε γιατί την αγαπούσα», «Ο Σαλονικιός», « «Ζήλεια μου», «Όλες του κόσμου οι Κυριακές», «Της καληνύχτας τα φιλιά», «Έτσι σ’ αγάπησα», «Το ποδήλατο», «Έκανες το λάθος», «Μη μου λες αντίο» και πολλά άλλα.

Με τη συναυλία αυτή η ΕΡΤ και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στηρίζουν το Σύλλογο Φίλων του Κέντρου Αποκατάστασης, Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες «Ο Σωτήρ» προβάλλοντας το έργο του.
52963032 528975147625476 8050636469426978816 n

Info:


Δευτέρα 18 Μαρτίου
Ώρα έναρξης: 20.30
Τιμή εισιτηρίου: €10

Μειωμένα εισιτήρια των €5 δικαιούνται φοιτητές, άτομα ηλικίας 65+, παιδιά και νέοι 6-18 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ με τον συνοδό τους, πολύτεκνοι και κάτοικοι του δήμου Καλλιθέας.

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά τη Δευτέρα 04/03 για τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ και την Τρίτη 05/03 για το κοινό.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, τα Μέλη απολαμβάνουν μια ημέρα προτεραιότητα στην κράτηση θέσεων (ορισμένος αριθμός θέσεων ανά εκδήλωση).

Σημεία προπώλησης:

- ηλεκτρονικά: www.snfcc.org
- ηλεκτρονικά: www.ticketservices.g
- Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ταμείο ΕΛΣ)
- εκδοτήριο: Ticket Services (Πανεπιστημίου 39)
- τηλεφωνικά: 210 7234567 (Ticket Services)

Οι κάτοχοι μειωμένου εισιτηρίου την ημέρα της παράστασης θα πρέπει να επιδείξουν ταυτότητα και το απαραίτητο δικαιολογητικό (φοιτητικό πάσο, κάρτα ανεργίας, κάρτα πολυτέκνου, έγγραφο πιστοποίησης αναπηρίας, λογαριασμός ΔΕΚΟ για κατοίκους Καλλιθέας)

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΠΙΣΝ στο 216 8091000

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λ. Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!